Σωκράτους: Η ιστορία με το τυχερό δελτίο €150.000 που βρήκε σε κάλαθο αχρήστων

Όταν ένας άνθρωπος είναι έντιμος, είναι πάει και τελείωσε! Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Μάκης Σωκράτους, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ο οποίος πριν από κάποια χρόνια ως ιδιοκτήτης πρακτορείου στοιχημάτων της ΟΠΑΠ Κύπρου στη Λεμεσό, βρήκε σε κάλαθο των αχρήστων ένα κερδισμένο δελτίο τζόκερ αξίας 150,000 ευρώ και το παρέδωσε στον κάτοχό του! Ο παίκτης είχε πετάξει το δελτίο θεωρώντας ότι αυτό δεν είχε κερδίσει και έφυγε! Η εντιμότητα του Μάκη Σωκράτους απέδωσε σε αυτόν τα κερδισμένα, με την ΟΠΑΠ να του απονέμει και το βραβείο ήθους. Ο παλαίμαχος άσος των κυπριακών γηπέδων, διηγήθηκε την ιστορία στους συνάδελφους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στον Active (107,4 & 102,5).

«Το 2017 έγινε αυτό, είχε βρεθεί το μοναδικό 5άρι στο Τζόκερ σε Κύπρο και Ελλάδα. Τον αναζητήσαμε, μια βδομάδα δεν είχε παρουσιαστεί. Επικεντρωθήκαμε σε έναν συγκεκριμένο πελάτη, ο οποίος παίζει δύο διαδοχικές κληρώσεις. Ήταν μια κυρία, ήρθε πρωί-πρωί και έλεγξε τα δελτία της, ενώ την ίδια στιγμή είχα άλλο ένα πελάτη να εξυπηρετήσω. Τον είδα που έλεγχε τα δελτία του στο μηχανάκι, τον είδα που είχε δυσανασχέτησε γιατί η μηχανή δε διάβαζε το δελτίο του και κάτι του έγραφε. Το αγνόησε και όταν του έκανα επανάληψη τα δελτία του, του τα επέστρεψα πίσω και αυτός τα πέταξε και μου είπε ότι το ένα κερδίζει 1.5 ευρώ. Εν τω μεταξύ, το δεύτερο δελτίο είχε γράψει στη μηχανή ένα μήνυμα που πρώτη φορά έβλεπα, όμως το έκανα βιαστικά γιατί εξυπηρετούσα κι άλλους πελάτες και του έδωσα τα δελτία και έφυγε. Τότε έκανα κλικ, βγήκα έξω, πήγα στον κάδο που πέταξε το δελτίο, το έλεγξα ξανά και είδα ότι πράγματι ήταν αυτό που κέρδιζε €150.000. Πήγα και βρήκα τον άνθρωπο, ευτυχώς τον πρόλαβα και του φώναξα. Τον έφερα πίσω, του είπα κάτσε, έκλεισα και το μαγαζί. Του είπα “δεν έχεις δει στο μαγαζί ότι βάλαμε ένα πανό ότι εδώ βρέθηκε ένας μεγάλος τυχερός;” Μου είπε “όχι” και τότε του είπα ότι ήταν ο μεγάλος τυχερός. Άρχισε κι έτρεμε, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του, του ανέφερε το γεγονός και για καλή τους διάθεση με ευχαρίστησαν. Ήταν νεαρός, νιόπαντρος, είχε κι ένα παιδάκι και με τη γυναίκα του είχαν αγοράσει και ένα διαμέρισμα. Η τύχη τους χτύπησε την πόρτα την την κατάλληλη στιγμή. Ούτε σαν σκέψη μού πέρασε από το μυαλό κάτι άλλο. Δηλαδή να κρατήσω το δελτίο Αυτά είναι τα βιώματά μας, έτσι μεγαλώσαμε με κάποιες αρχές και στο κάτω-κάτω είναι κάτι που δεν μου άνηκε», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μάκης Σωκράτους διηγήθηκε ακόμη μια περίπτωση όπου ένας τυχερός κατέθεσε το δελτίο μερικά λεπτά πριν την ώρα που σταματούν τα πρακτορεία να δέχονται επίδοξους τυχερούς τα πρακτορεία: «Θυμάμαι ακόμη ένα τυχερό δελτίο που παίχτηκε στο πρακτορείο μου και κέρδισε 600.000 ευρώ. Με είχε ειδοποιήσει ο ΟΠΑΠ ότι αυτό το δελτίο παίχτηκε στο δικό μου πρακτορείο και πήγα στο μαγαζί κι αναζήτησα το δελτίο. Ήταν προς τα τελευταία δελτία που παίχτηκαν, λίγο πριν την κλήρωση, υπολόγισα ποιος ήταν και έκανα κάποια τηλεφωνήματα. Όταν πήρα στο σπίτι του τυχερού, μου απάντησε η γυναίκα του. Ήξερα τον σύζυγό της. Πήρα τηλέφωνο, απολογήθηκα για την ώρα και της είπα της κυρίας να κοιτάξει ο άντρας της τα δελτία του. Μου είπε ότι ήταν λίγο δύσκολο γιατί ο άντρας της ξάπλωσε γιατί δεν αισθανόταν πολύ καλά, είχε πονοκέφαλο και πονόδοντο. Όταν της είπα τον λόγο που τηλεφωνούσα, έλεγξαν τα δελτία τους και έγινε πανικός. Την επομένη ημέρα μου είπαν ότι κανένας δεν κοιμήθηκε το βράδυ. Πραγματικά αλλάζει τη ζωή σου ένα τέτοιο δελτίο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ