aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣωκράτους: «Ποιος μασκοφόρος; Betadine σε παίκτες και 10 ετών τρύπες στον πάγκο»

Σωκράτους: «Ποιος μασκοφόρος; Betadine σε παίκτες και 10 ετών τρύπες στον πάγκο»

Φιλοξενούμενος στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ», ήταν ο παλαίμαχος άσος των κυπριακών γηπέδων Μάκης Σωκράτους.

Η μεγάλη δόξα της ΑΕΛ και της Εθνικής Κύπρου και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της δεκαετίας του ’80, διάστημα στο οποίο πανηγύρισε τρία κύπελλα σε πέντε τελικούς με τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού, γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε παλιές ιστορίες από την παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα. O Μάκης Σωκράτους εξέφρασε την πικρία του που η τόσο καλή ομάδα τότε της ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει κάποιο πρωτάθλημα.

«Σε τέσσερα χρόνια παίξαμε τέσσερις τελικούς κυπέλλου, δικαιούμασταν κάτι παραπάνω και δεν το πήραμε. Μείναμε χωρίς πρωτάθλημα. Και έμεινε στην ιστορία ότι αυτή η ομάδα, με Μαυρουδή, με Ορφανίδη, με Παύλο Σάββα, με Κολιανδρή, με Ιωάννου, με Ονησιφόρου και άλλους τόσους παικταράδες, δεν πήρε πρωτάθλημα. Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό, να το πουν αυτοί που τα οργάνωσαν. Αν κάνω λάθος, απολογούμαι… Όταν το πήρε η ΑΕΛ το 2012, πέρασε από 1000 μύρια κύματα. Με 13 πέναλτι που έκοψε ο Ντεγκρά, με 1-0 από εκεί και με 1-0 από εδώ. Το έφεραν έτσι οι συνθήκες και ευτυχώς τα κατάφερε. Δεν λέω πάντοτε πως ότι έπαιρνε η ΑΕΛ είναι τίμιο, για να εξηγούμε, αλλά τουλάχιστον προσπαθούσαμε να παίρνουμε ότι μας αξίζει. Στην ΑΕΛ δεν θέλουμε να παίρνουμε κάτι που μας έχουν δωρίσει ή μας το δίνουν κάποιες άλλες καταστάσεις γιατί τα έχουμε βιώσει αυτά και δεν μας αρέσουν».

Διαβάστε επίσης: Σωκράτους: «Η σφαγή του κόκορα, οι τίτλοι πριν τη σέντρα και οι άλλοι διαιτητές»

Ακολούθως, ρωτήθηκε για εκείνο το πολυσυζητημένο παιχνίδι στο Τσίρειο ανάμεσα στην ΑΕΛ και το ΑΠΟΕΛ που διακόπηκε το 2014, λόγω ρίψης κροτίδας. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Δεν υπάρχει ιστορία με μασκοφόρο. Αυτά είναι ιστορίες. Μπορεί να παρασύρθηκε και ο πρόεδρος μας. Αυτά που έγιναν τότε ήταν σωστά; Δηλαδή, να πέφτουν στο πάγκο και να τους βάζουν Betadine, αν τους παίρνουν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο, να δείχνουν τρύπες πάνω στον πάγκο που ήταν 10 χρονών. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά. Εκείνο το διάστημα είχαν πέσει κροτίδες και προηγουμένως, σε άλλα παιχνίδια. Θυμάστε την κροτίδα στον Γιωργαλλίδη; Αποχώρησε η Ομόνοια; Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν έπρεπε να διακόψει ένα παιχνίδι στο οποίο έπεσε η κροτίδα μακριά και όχι εκεί που νομίζουμε ότι έπεσε. Μπορούσε ο διαιτητής να καθησυχάσει τους παίκτες, να ηρεμίσει το ματς λίγα λεπτά και να το επαναρχίσει. Θυμάστε εμάς εκείνο το ματς της Εθνικής Κύπρου με την Ολλανδία, όταν δέχθηκε κροτίδα ο Χαρίτου; Κάναμε μιάμιση ώρα διακοπή και ξαναπαίξαμε. Τρία λεπτά παίχτηκε παιχνίδι. Πρώτο λεπτό έχασαν ευκαιρία, δεύτερο έβαλαν το γκολ, τρίτο έγινε το περιστατικό με την κροτίδα και τέταρτο ήμασταν στα αποδυτήρια και κάναμε μπάνιο έτοιμοι να φύγουμε. Δε βγαίναμε έξω, υπήρχε μια τρομοκρατία, πρωτόγνωρα πράγματα σε ευρωπαϊκό ματς».

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας Goal.com.cy γιατί θα δημοσιευτούν και άλλα ρεπορτάζ από τις δηλώσεις του Μάκη Σωκράτους. Τι είπε για το βραβείο ήθους που του απονεμήθηκε από την ΟΠΑΠ Κύπρου γιατί ως πράκτορας της ΟΠΑΠ στη Λεμεσό, αναζήτησε σε κάλαθο των αχρήστων και παρέδωσε στον κάτοχό του κερδισμένο δελτίο αξίας 150,000 ευρώ. Τι είπε για τη νυν ομάδα με κόουτς τον Ντούσαν Κέρκεζ και πολλά άλλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ