aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣοφοκλέους: «Αν δεν με αντέχει, το σπίτι είναι πάνω της, με πετάει έξω»

Σοφοκλέους: «Αν δεν με αντέχει, το σπίτι είναι πάνω της, με πετάει έξω»

Στους… εφτά ουρανούς για την κατάκτηση του έβδομου κυπέλλου στην ιστορία της ΑΕΛ «πετούσε» ο Ανδρέας Σοφοκλέους μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του τροπαίου και μιλώντας στα ΜΜΕ αποκάλυψε πως το μπάτζετ θα είναι ακόμα πιο μειωμένο τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Σίγουρα είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων, μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας να κατακτήσεις ένα κύπελλο, το οποίο για 30 χρόνια δεν είχες κατακτήσει παρά τις προσπάθειες που έγιναν σε άλλους έξι τελικούς. Είναι μεγάλο δώρο για τον κόσμο της ΑΕΛ, ο οποίος πράγματι νιώθει κι αντιλαμβάνεται τη δίψα για τίτλο: 44 χρόνια για ένα πρωτάθλημα, 30 για ένα κύπελλο. Αυτό δείχνει και την αγάπη και την πίστη του κόσμου της ΑΕΛ στην ομάδα, αφού ήταν πάντα δίπλα της, τη στήριζε. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με πολύ και μεγάλο κόσμο.

Δοκιμάσαμε το 2013 να το πάρουμε, αλλά το χάσαμε για ένα πέναλτι στα τελευταία λεπτά, σήμερα οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο κι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο, πάλεψαν, μόχθησαν και τα κατάφεραν. Για πολλούς είναι ο πρώτος τους τίτλους, αυτό τους δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης, ότι είναι σε μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τίτλους και στο παλμαρέ τους εμφανίστηκε το πρώτο τρόπαιο».

Υπό την προεδρία σας η ΑΕΛ κατέκτησε τρεις τίτλους και έπαιξε στην Ευρώπη τέσσερις φορές: «Θέλεις να μου πεις, εν ώρα μου να φύγω! Θα το σκεφτώ και σύντομα θα πάρετε μια απάντηση γι’ αυτό! Αφού τα κάναμε όλα, να το κλείσουμε και να ηρεμήσουμε! Να φύγουμε από την πίεση. Στη Λεμεσό ακούς διάφορα. Τη μια ο κόσμος σε κάνει ήρωα, την άλλη σου λέει “παρέλαβες κι έκανες μικρή την ΑΕΛ”, πόσες φορές το άκουσα αυτό; Η πιο μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΛ είναι η διαχείριση των οικονομικών της. Η ΑΕΛ ήταν μια ομάδα με πολλά χρέη το 2008 και καταφέραμε να τα ρυθμίσουμε, είδαμε τι συμβαίνει να κάνεις μεγάλο προϋπολογισμό και να μην παίρνεις τον τίτλο, ώστε να έχεις τα έσοδα να αντεπεξέλθεις.

Πήραμε μια άλλη στρατηγική, στη Λεμεσό πολλοί με έκριναν που άλλαξα τακτική κι έφυγα από τα πολλά λόγια και τις μεγάλες μεταγραφές, για να στήσω έναν νοικοκυρεμένο σύλλογο, διότι τούτο είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Όλες οι ομάδες θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Αν δεν το κάνουν, μια κακή χρονιά τα φέρνει όλα τούμπα. Αν το άνοιγμα είναι μεγάλο, μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμη και ιστορικοί σύλλογοι, όπως Ανόρθωση, Ομόνοια που ήταν στα πρόθυρα να κλείσουν ή να μην μπορούν να επανέλθουν με άλλους τρόπους.

Το μπάτζετ δεν θα αυξηθεί, αλλά θα μειωθεί, η ΑΕΛ θα γίνει πιο κυπριακή ομάδα, θα δώσουμε χώρο στους Κύπριους παίκτες, είτε δικούς μας είτε από άλλες ακαδημίες. Έτσι πρέπει να κάνουμε, δεν μπορούμε στην Κύπρο να δίνουμε τόσα λεφτά σε ξένους παίκτες. Είσοδο στους ομίλους μπορούμε να χτυπήσουμε και με αυτήν την ομάδα.

Ο Κέρκεζ απάντησε σε όλους όσους τον έκριναν, είναι ακόμη μια απόδειξη, πιάσαμε κάποιον από τα σπλάχνα της ΑΕΛ, του δώσαμε μια ευκαιρία και έδειξε ότι μπορεί. Μέσα από την απειρία του δυνάμωσε και απόψε έδωσε απαντήσεις.

Στην αρχή της χρονιάς πιστεύαμε ότι μπορούμε να βγούμε Ευρώπη, διότι υπήρχε κρίση σε άλλες ομάδες και αυτό μας ευνόησε. Πολλές φορές το πού μπορείς να φτάσεις είναι θέμα συγκυριών. Η βάση για τη νέα χρονιά υπάρχει ήδη, θα πάρουμε λίγους, καλύτερους και θα δώσουμε ευκαιρίες σε δικούς μας. Πρέπει να βάλουμε μια τροχοπέδη σε αυτήν την κατάσταση, ειδάλλως θα τα κλείσουμε όλα τα σωματεία.

Είδατε ότι γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να γίνει μια λίγκα που σίγουρα θα έχει πολύ πιο λίγα λεφτά. Αυτοί που επενδύουν για να βγουν στην Ευρώπη και να βγάλουν λεφτά, δεν είναι απλό να περάσεις στην Ευρώπη, οι ομάδες που κερδίζαμε εύκολα πριν έχουν δυναμώσει, διότι είναι χώρες με παραδοσιακή ποδοσφαιρική παιδεία».

Για το αν τον αντέχει ακόμη η σύζυγός του: «Μπορεί να κάνει τίποτε άλλο; Αν δεν με αντέχει, το κλειδί στο σπίτι, αλλάζει κλειδαριά, το σπίτι είναι πάνω της, με πετάει έξω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ