aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

SMS στον Πάμπο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ νίκησε προχθές την Καλλονή με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βαλεντίνου Σιέλη και βγήκαν συμπεράσματα ενόψει του αγώνα της 1ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση. Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική. Φάνηκε πάντως ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και έστειλαν το μήνυμα στον Πάμπο Χριστοδούλου για την ενδεκάδα της πρεμιέρας.

Στο τέρμα, ο Ρόμο έχει προβάδισμα καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται πιο σταθερός. Στην άμυνα, οι ακραίοι Αϊρόσα και Φορτούνα είναι έτοιμοι, όπως και ο Χάρης Κυριάκου ο οποίος προψές ήταν εξαιρετικός στην επανάληψη. Έτοιμος είναι και ο σέντερ μπακ Σιέλης, ενώ τη δεύτερη θέση στο κέντρο της άμυνας, αν δεν βρεθεί στο 100% ετοιμότητας ο Ζούνιορ, θα προτιμηθεί ένας από τους Σοάρες ή Λαφράνς.

Στη μεσαία γραμμή τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για δράση, οι Νικολάου, Σοάρες Σόουζα, Μπουένο και Σαβάν. Ο τελευταίος έκλεψε την παράσταση, με την Καλλονή, με την άρτια τεχνική του κατάρτιση και φαίνεται πως η ΑΕΛ πέτυχε διάνα με την επιλογή του και την υπομονή που έκανε μέχρι να τον αποκτήσει.

Στην κορυφή της επίθεσης φαβορί είναι ο Ουέλινκτον για την πρεμιέρα, αλλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όταν ετοιμαστεί ο Μπενγκί θα έχει προβάδισμα. Στον λίγο χρόνο που αγωνίστηκε ο τελευταίος έδειξε πως πρόκειται για πολύ καλό επιθετικό, μέσα και έξω από την περιοχή. Στα άκρα της επίθεσης σε καλό δρόμο βρίσκονται οι Αγκινάλντο, Ηλία και Μέσκα. Όσο για τον Σάρκι, έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όμως θέλει χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Έτσι έχει η κατάσταση για την ώρα και με βάση όσους είναι έτοιμοι από αγωνιστικής άποψης. Αν η ΑΕΛ μπορέσει και ανεβάσει ρυθμούς στα πρώτα παιχνίδια, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει, θα έχει διπλό όφελος, γιατί εκτός από τους βαθμούς θα αποκτήσει νωρίς θετική ψυχολογία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ