aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣκαπούλλης για το πέναλτι στο ΑΕΛ – Ομόνοια και το πάτημα στον Λοΐζου

Σκαπούλλης για το πέναλτι στο ΑΕΛ – Ομόνοια και το πάτημα στον Λοΐζου

Τις επίμαχες φάσεις από το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια ανέλυσε ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας Χρίστος Σκαπούλλης στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» στο ΡΙΚ2.

Για τη φάση του πέναλτι για χέρι στον Ντανίλο δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, σημειώνοντας πως με όσα βλέπει μάλλον ήταν παράβαση, αλλά όχι κόκκινη καθώς δεν είχε πορεία προς την εστία η μπάλα, ενώ για το πάτημα του Σάντος στον Λοΐζου ήταν κάθετος για κόκκινη κάρτα.

Αναλυτικά όσα είπε

13’: O παίκτης της ΑΕΛ παίζει επικίνδυνα. Στο 33’ ο ίδιος παίκτης (σ.σ. Μηνάς Αντωνίου) κάνει επίσης σκληρό φάουλ. Δυο περιπτώσεις για κίτρινη κάρτα.

14:’ Ο Τιάγκο αφήνει τη μπάλα και πάει καθαρά στον παίκτη. Είναι αντιαθλητική συμπεριφορά και κίτρινη κάρτα. Στο 26’ ο ίδιος παίκτης κάνει αντιαθλητικό φάουλ και πάλι δεν τιμωρήθηκε.

16’ γκολ της Ομόνοιας ακυρώθηκε ως οφσάιντ: Πολύ ορθά ακυρώθηκε το τέρμα ως οσφάιντ. Ο βοηθός ήταν σωστός και είχε πολύ ορθή θέση.

Η φάση του πέναλτι: Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση. Το πλάνο δεν είναι διαφωτιστικό ώστε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι χτύπησε στα χέρια, αν και νομίζω η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να βρήκε. Ο διαιτητής δεν εντόπισε την παράβαση. Την εντόπισε το VAR και αποφάσισε πως ήταν παράβαση. Δεν είμαι απόλυτος ότι ήταν, αλλά δεν έχω λόγο να μην στηρίξω την απόφαση του διαιτητή. Θα έπρεπε όμως αυτή η φάση να είναι ξεκάθαρη για να πάρουμε σαφέστατη θέση. Πάντως σίγουρα η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση στα δίχτυα και δεν είναι αποβολή.

83’ το πάτημα του Σάντος στον Λοΐζου: Η ΟΥΕΦΑ δίνει ξεκάθαρη οδηγία να διασφαλίσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών. Σε αυτή τη φάση φοβάσαι μόνο να βλέπεις αυτό το πάτημα. Είναι μπροστά ο διαιτητής, ο βοηθός, ο τέταρτος και δυο VARιστες. Δεν βλέπουν την κόκκινη και δικαιολογημένα ο κόσμος έχει απορίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ