aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣίλας: «Θα παλέψουμε για σημαντικά πράγματα»

Σίλας: «Θα παλέψουμε για σημαντικά πράγματα»

Συνέντευξη στο γραφείο επικοινωνίας της ΑΕΛ, για τα Μέσα Ενημέρωσης και τον κόσμο της ομάδας, παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Ζόρζε Σίλας. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Προπονητικό Κέντρο της Εθνικής Βουλγαρίας στη Σόφια, όπου οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Όσα δήλωσε ο Ζόρζε Σίλας:

Βρισκόμαστε στη Βουλγαρία για την προετοιμασία της ομάδας. Ποια τα συμπεράσματα σας για την ομάδα και ποσό ευχαριστημένος είσαστε από τις προπονήσεις κα το φιλικό παιχνίδι;

«Είμαι ευχαριστημένος. Ήρθαμε εδώ για να δουλέψουμε κάποια στοιχεία στην ομάδα που θέλαμε να βελτιώσουμε. Βέβαια είχαμε και κάποια προβλήματα, όπως ότι δεν είχαμε δυνατές ομάδες αυτή την περίοδο να αγωνιστούμε σε φιλικά παιχνίδια. Δεν θέλαμε να παίξουμε παιχνίδια για να κερδίζουμε κατά τη προετοιμασία. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Προφανώς μας αρέσει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες αλλά το ιδανικό θα ήταν να είχαμε κάποιες πιο δυνατές ομάδες για να δουλέψουμε αλλά αυτή η περίοδος είναι δύσκολη. Οι πιο πολλές ομάδες ήδη άρχισαν να αγωνίζονται σε διοργανώσεις. Εμείς προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερα παιχνίδια.

Αύριο θα έχουμε δύο παιχνίδια, προκειμένου να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, γιατί δυναμώνουμε ως ομάδα. Μερικοί ποδοσφαιριστές ακόμη δεν είναι έτοιμοι, καθώς τώρα μπήκαν στην ομάδα, αλλά δεν θέλουμε να βιαζόμαστε. Προτιμούμε να επιλέγουμε σωστά και με κριτήρια παρά με βιασύνη. Οι παίκτες έρχονται ενσωματώνονται αργά αλλά έτοιμοι και θα είμαι έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα. Κάποιοι παίκτες ίσως να μην είναι έτοιμοι αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα είναι όλοι έτοιμοι».

Σίγουρα οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τις διπλές προπονήσεις. Ανταποκρινόνται όμως όπως εσείς θέλετε και σας δίνουν αυτά που θέλετε;

«Σας έβαλαν οι παίκτες να μου κάνετε αυτή την ερώτηση (γέλια).Γνωρίζω ότι είναι κουρασμένοι, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Δουλεύουμε πολλές διπλές προπονήσεις αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ανταποκριθούμε στα παιχνίδια και να κάνουμε αυτό που θέλω. Ο στόχος μας δεν είναι να κερδίζουμε τώρα αλλά να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τις καλές ομάδες στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θα έχουμε τόσες πολλές διπλές προπονήσεις».

Ήρθαν πολλοί παίκτες στην ομάδα με πολλή ποιότητα και καλά βιογραφικά. Είσαστε ικανοποιημένος από το ρόστερ που θα έχετε στη διάθεση σας;

«Τα βιογραφικά για εμένα δεν σημαίνουν κάτι. Αν ήταν το βιογραφικό σημαντικό θα έπαιζα εγώ και ο Μπεμπέ. Ναι είναι σημαντικό αλλά στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες στο μέλλον. Είμαι ικανοποιημένος καθώς έχουν το βιογραφικό αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι βλέπω πως είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να αναπτύξουν το βιογραφικό τους. Είμαι χαρούμενος με αυτό. Και είμαι επίσης ικανοποιημένος γιατί νιώθω ότι κτίζουμε κάτι διαφορετικό ως ομάδα. Αισθάνομαι ότι είμαστε ένα καλό και δυνατό σύνολο. Και εσύ Πλουτή θα το αισθάνεσαι αυτό καθώς είσαι μαζί μας κάθε μέρα. Είμαι χαρούμενος για αυτό».

Πρεμιέρα με τον Άρη σε 12 μέρες για το πρωτάθλημα. Θα είναι η ομάδα έτοιμη;

«Ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Ο Άρης αυτή τη περίοδο έπαιξε κάποια ανταγωνιστικά παιχνίδια που εμείς δεν παίξαμε. Φυσικά ήταν ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχουν κάποιο πλεονέκτημα στον ρυθμό τους αλλά θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να τους κερδίσουμε».

Είσαι προπονητης της ΑΕΛ αυτές τις 4-5 βδομάδες. Πως βιώνεις αυτή την εμπειρία μέχρι τώρα;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί νιώθω ότι όλοι μας κτίζουμε κάτι που μου αρέσει και θέλω. Εντός και εκτός γηπέδου. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος από όλους. Εκτός γηπέδου αλλά και το πως δουλεύουν μέσα στο γήπεδο, πως ανταποκρίνονται όταν τους πιέζω. Γιατί ξέρω ότι τους πιέζω και πρέπει να το κάνω αυτό. Δεν ξέρω να δουλεύω διαφορετικά. Είμαι ικανοποιημένος για το πως ανταποκρίνονται».

Ο κόσμος περιμένει να δει την ομάδα στο γήπεδο. Περισσότεροι από 4 χιλιάδες ήδη πήραν εισιτήριο διαρκείας, θα παίζουμε πάντα με γεμάτο γήπεδο. Τι μήνυμα στέλνεις στο κόσμο μας;

«Το μήνυμα είναι το ίδιο και για μας. Τους χρειαζόμαστε πολύ. Η ΑΕΛ έχει πολύ ξεχωριστούς οπαδούς και ήδη οι παίκτες πήραν μια πρώτη γεύση στο φιλικό στη Κύπρο. Τους χρειαζόμαστε. Τους χρειαζόμαστε επειδή, πιστεύω θα παλέψουμε για σημαντικά πράγματα και δεν μπορεί να διεκδικείς σοβαρούς στόχους χωρις οπαδούς. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε πολύ».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ