aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣιέλης: «Όσο μεγαλώνω, θέλω να επιστρέψω. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα»

Σιέλης: «Όσο μεγαλώνω, θέλω να επιστρέψω. Ήταν απίστευτο αυτό που έζησα»

Στον Active (107.4 &102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τον Πανίκο Θεοδοσίου, μίλησε ο Βαλεντίνος Σιέλης, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κορέας με την φανέλα της Gangwon FC.

Ο Κύπριος αμυντικός αναφέρθηκε στην ζωή του στην Κορέα, το φιλικό που αγωνίστηκε απέναντι στην Γιουβέντους, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πορεία των ομάδων μας (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ) στην Ευρώπη.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν είναι στις προτεραιότητες του η άμεση επιστροφή του στην Κύπρο, αλλά όσο μεγαλώνει θα το σκέφτεται και περισσότερο.

Πώς ένιωσες που έπαιξες απέναντι στην Γιουβέντους;

«Αν δεν κάνω λάθος είχε 70.000 το γήπεδο και ενάντια στην Γιουβέντους μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Ήταν απίστευτο! Είχα την ευκαιρία να δω και τον Κάστανο, αλλά δεν αγωνίστηκε και δεν καταφέραμε να παίξουμε μαζί».

Πως σου φάνηκε να παίξεις απέναντι σε τόσο μεγάλα ονόματα;

«Δεν είναι το ίδιο με το να αγωνιστείς στο πρωτάθλημα, απ’ ότι ένα φιλικό παιχνίδι. Ήταν τεράστια εμπειρία για μένα. Το τέμπο ήταν πολύ πιο ψηλό απ’ ότι γνωρίζουμε. Ήταν τρομερή εμπειρία για μένα και θα ήθελα να το ξαναζήσω αυτό. Αν μπορούσαμε να ξανά πάμε και να το ζήσουμε θα το κάναμε 100%».

Πως είναι η ζωή στην Κορέα; Πως είσαι γενικά στην Κορέα;

«Είναι ωραία η ζωή στην Κορέα. Έχουμε τις δυσκολίες μας, σπάνιο δηλαδή να μιλάει κάποιος αγγλικά. Έχω μαζί μου ένα διερμηνέα και μας βοηθάει συχνά. Το πρωτάθλημα είναι ψηλού επιπέδου, τεράστιες ομάδες με ψηλούς προϋπολογισμούς που κατακτούν το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ κάθε δύο χρόνια περίπου».

Είσαι ικανοποιημένος από την επιλογή σου φεύγοντας από την Κύπρο για την Κορέα;

«100% θα το έκανα ξανά. Εγώ θα έλεγα σε οποιονδήποτε άλλο που έχει αυτή την ευκαιρία να το δοκιμάσει γιατί δεν θα το μετανιώσει».

Θα ήθελες να επιστρέψεις;

«Φυσικά, όσο μεγαλώνουμε αυτό θέλουμε την επιστροφή μας. Δεν είναι όμως στα άμεσα πλάνα μας, θα δείξει».

Τι σου λείπει από την Κύπρο;

«Μου λείπουν οι φίλοι μου και η οικογένεια μου, αλλά και το φιλικό κλίμα στην Κύπρο».

Προγνωστικά για τις κυπριακές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΛ, ΑΕΚ)

«3-0 ο ΑΠΟΕΛ, 2-0 ο Απόλλωνας. 0-0 η ΑΕΛ και θα πάει μέχρι την παράταση αυτό υπολογίζω, είμαι 100% με την ΑΕΛ».

Ποια η αίσθηση των Κορεατών που ήρθε ένας Κύπριος εκεί για να παίξει μπάλα;

«Δεν ξέρουν που είμαστε, πρέπει να τους εξηγήσω γεωγραφικά και συνήθως κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Οι περισσότεροι γελάνε όταν τους λέω από πού είμαι. Έχω την τιμή να παίρνω την κυπριακή σημαία στο γήπεδο. Άρχισε ο κόσμος και τα μαθαίνει αυτά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ