aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Σφαγή» και «όργια» παρόντων Δώνη-Νταμπίζα! (vid)

«Σφαγή» και «όργια» παρόντων Δώνη-Νταμπίζα! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένα από τα παιχνίδια τα οποία οι Γιώργος Δώνης, Νίκος Νταμπίζας και άλλοι γνωστοί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους, ήταν το Ατρόμητος – Λάρισα (2-0) τον Οκτώβριο της σεζόν 2007-08. Ένα ματς στο οποίο η ΑΕΛ υπέστη… κατακρεούργηση από τον διαιτητή Γιώργο Ζολώτα. Αμφότεροι οι προαναφερθέντες συνυπήρξαν στην Λάρισα στο παρελθόν. Ο σημερινός προπονητής του ΑΠΟΕΛ ως τεχνικός των βυσσινί τότε και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας ως ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε επίσης: Περήφανος ο Νταμπίζας

Ποια η αφορμή για του δημοσιεύματος αυτού; Μία πρόσφατη δημοσίευση-υπενθύμιση του βίντεο από το εν λόγω ματς στη σελίδα «Cult24» στο Facebook. Ένα βίντεο το οποίο… συνοδεύεται με το σχόλιο «από τα πιο… αυθόρμητα γκολ που έχουμε δει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λουσιάνο ετοιμάζεται να εκτελέσει στημένο, αλλά συνεχίζει με την μπάλα και σκοράρει».

Διαβάστε επίσης: Το… σήκωσε ο Νταμπίζας! (pic)

Τι έγινε ακριβώς; Όλα άρχισαν από κομπίνα σε φάουλ του Ατρόμητου έξω από την περιοχή. Μόνο που ο Σέρχιο Σίριο δεν ακούμπησε την μπάλα και ο Λουσιάνο ντε Σόουζα, γνωστός από τη θητεία του στην Κύπρο με τα χρώματα της «δικής μας» ΑΕΛ, πήρε την μπάλα και σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: «Η προσέγγιση του Νταμπίζα στον Άντονι»

«Εγώ πιστεύω πως άμα κάνανε ο Ροναλντίνιο κι ο Μέσι αυτή την κομπίνα, θα λέγαμε “πω, πωωω, τι κομπίνα ήταν αυτή που φτιάξανε οι παικταράδες;”. Θα με τρελάνετε τώρα; Εγώ είμαι τρελός δηλαδή; Ε τι; Να πάρω εγώ την μπάλα και να φύγω χωρίς να την ακουμπήσει ο συμπαίκτης μου; Να δείτε όλη τη φάση γιατί το παιχνίδι ήταν ζωντανό και θα δείτε ότι ο παίκτης ακούμπησε την μπάλα», είπε ο Βραζιλιάνος και κοντέψαμε να τρελαθούμε.

«Ο Λουσιάνο σίγουρα δεν είναι τρελός, αλλά αν επιμείνει λίγο ακόμη ότι το γκολ που πέτυχε είναι κανονικό, τότε θα τρελάνει όλους τους υπόλοιπους. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου, θα θυμούνται για χρόνια τον αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και τη Λάρισα. Ο Λουσιάνο πήρε την μπάλα ύστερα από φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και χωρίς να την ακουμπήσει ο Σίριο που ήταν δίπλα του, προχώρησε και σκόραρε αντικανονικά με τους παίκτες της Λάρισας να διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα (σ.σ. ανάμεσα τους και ο Νταμπίζας). Ο κ. Ζολώτας, κατάφερε να ανατρέψει όλους τους κανονισμούς κατακυρώνοντας το γκολ του Βραζιλιάνου και να βάλει φωτιά σε ένα πολύ όμορφο ματς. Ο διαιτητής Ζολώτας και ο βοηθός του Μαυρόπουλος, απέδειξαν ότι δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη δουλειά, αφού έδειξαν ότι δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά. Τους κανονισμούς ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο βέβαια, εάν τους γνωρίζουν και δεν τους εφαρμόζουν», σχολίασε τότε ένας συνάδελφος σε δελτίο ειδήσεων που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ από τον αγώνα. Έναν αγώνα τον οποίο άξιζε να κερδίσει η Λάρισα βάσει απόδοσης κι ευκαιριών.

«Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Έχουμε σπουδαία ομάδα. Δεν είμαι περήφανος που υπηρετώ το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε φανερά εκνευρισμένος ο Δώνης. Μία ατάκα από αυτές που μείνανε στην ιστορία, αφού ακόμη και σήμερα, ο Δώνης εκστομίζει ατάκες που… πουλάνε. «Νομίζω είναι αστείο μόνο που το συζητάμε, δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή με την μπάλα», είπε ο Στέφανος Κωτσόλης, τερματοφύλακας στην Λάρισα τότε και γνωστός μας από την παρουσία του στην Ομόνοια στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: Παλιές καλές εποχές (Νταμπίζας)

Προπονητής του Ατρόμητου τότε για όσους δεν θυμάστε; Κρατηθείτε… Ήταν ο πρώην κόουτς της Ανόρθωσης Γκιγιέρμο Όγιος, ο οποίος… επίσης τρέλανε κόσμο και κοσμάκη τονίζοντας πως ο Σίριο ακούμπησε την μπάλα κανονικά και ότι πρόκειται για φάση που δουλεύεται πολύ στην προπόνηση.

Και για να μην σας κουράσουμε άλλο, δείτε τα βίντεο, αξίζει μία θέαση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ