aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣε θρίλερ η Ένωση VAR-εσε (και) την ΑΕΛ, «μαύρη» 100άρα για Κέρκεζ (vid)

Σε θρίλερ η Ένωση VAR-εσε (και) την ΑΕΛ, «μαύρη» 100άρα για Κέρκεζ (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τεράστια νίκη, την τέταρτη στο φετινό πρωτάθλημα και τρίτη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της πέτυχε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Οι βυσσινί επικράτησαν 1-0 της ΑΕΛ στο «Τάσος Μάρκου» στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

«Χρυσή» αλλαγή και «χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά το χαμένο πέναλτι του Φελίπε στο 71’ (απέκρουσε ο Βοζίνια) σκόραρε μετά από σχεδόν εννιά χρόνια και χάρισε στην ομάδα μου μια υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθειά της για παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Ήταν το πρώτο γκολ του Γεωργιανού μετά τις 21 Μαρτίου 2012, όταν είχε σκοράρει για λογαριασμό της Ρουστάβι.

Η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ριέρα στο 16’ να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε ο Γκατσέφσκι), σε μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Οι γαλαζοκίτρινοι, στον 100ο αγώνα του Ντούσαν Κέρκεζ στον πάγκο τους δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν μέτριοι έως κακοί στο δεύτερο και δέχθηκαν την πέμπτη φετινή ήττα τους, χάνοντας την ευκαιρία να περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Aκυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ γκολ του Εμαέ στο 90+1 της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Κάρλος Αλός Φερέρ μετά τις επιτυχίες επί ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ κέρδισε και την ΑΕΛ, έφτασε τους 18 βαθμούς κι έτσι έκανε άλμα δύο θέσεων, αφού από την 13η βρέθηκε στην 11η. Η ΑΕΛ ηττήθηκε μετά τις 7 Νοεμβρίου 2020 και έμεινε στη 2η θέση με 38 βαθμούς, όμως εάν κερδίσουν Ομόνοια και Ανόρθωση θα υποχωρήσει στην 4η θέση.

Το ματς

Αγριεμένη άρχισε την αναμέτρηση η ΑΕΛ. Οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ έδειξαν τις προθέσεις τους αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας και έκλεισαν στα καρέ τους την Ένωση. Στο 16’ της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πέταξαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο ματς στα «σκουπίδια».

Ο Μπάμπιτς βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Μπάλαζιτς με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάριος Χριστοφόρου, να καταλογίζει πέναλτι και να διατηρεί την απόφασή του μετά από διαβούλευση με τον VAR, Βασίλη Δημητρίου. Πάντως, στην επαναληπτική προβολή της φάσης φάνηκε να παίζει μπάλα ο Σλοβένος αμυντικός της Ένωσης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σίτο Ριέρα, με τον Φίλιπ Γκαντσέφσκι να αποκρούει και να διατηρεί ανέπαφη την εστία της ομάδας του Κάρλος Φερέρ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες της Ένωσης αναθάρρεψαν, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως η ΑΕΛ να χάσει τον κυρίαρχο ρόλο που είχε από την αρχή στην αναμέτρηση. Στο 38’ μετά από σέντρα του Σάντος, μετά από λάθος του Μπάλατζιτς, ο Μπάμπιτς αστόχησε από κοντά.

Με την ΑΕΛ να υπερέχει, αλλά να μην είναι το ίδιο ορμητική κύλησε το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση. Στο 68’ το VAR είχε «μάτια» και κάλεσε τον Μάριο Χριστοφόρου να δει στο βίντεο το τράβηγμα του Ράσο στον Ενγκό και ο διαιτητής ορθά καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Βοζίνια είπε «όχι» στον Φελίπε στέλνοντας την μπάλα έξω, όμως πριν καλά – καλά χαρούν οι γαλαζοκίτρινοι ο Μαϊσουράντζε στο 72′ σκόραρε με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από διώξιμο με γροθιές του Βοζίνια στην εκτέλεση του κόρνερ.

Τόρες (86’) και Ντανίλο (90’) δεν βρήκαν στόχο για την ΑΕΛ, ενώ ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του γκολ του Εμαέ στο 90+1, καθώς ο Βέλγος ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΠ (Κάρλος Αλός Φερέρ): Γκαντσέφσκι, Μουλαζίμης, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Κυριάκου, Λουσέρο, Κοσμά, Φελίπε, Μαυρουδής (63′ Μαϊσουράντζε), Θεοδώρου (87′ Παναγή), Μαρκόφσκι (58′ Ενγκό).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Ράσο, Σάντος (89′ Δ. Αβράαμ), Ριέρα (62′ Αντάμοβιτς), Ζνρταφκόσκι, Παπαφώτης (62′ Μάιντεβατς), Τόρες, Ντανίλο, Μπάμπιτς (62′ Εμαέ).

Σκόρερ: 72′ Μαϊσουράντζε.

Κίτρινες: Λουσέρο / Ριέρα, Ράσο, Βοζίνια.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

ΑVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ