Οι ΑΕΛίστες λάμπουν διά της απουσίας τους

Στοιχίζει στην ομάδα τους η παρατεταμένη αποχή τους από τα γήπεδα...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Περισσότερο στην τρέχουσα σεζόν λείπει ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ, που είναι ο κόσμος της. Οι περίπου 1.400 οπαδοί της που βρέθηκαν προχθές στο Τσίρειο, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, όμως έχει μάθει τόσα χρόνια να παίρνει πολύ περισσότερα από τον κόσμο. Και αυτό της στοιχίζει.

Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και με άλλες ομάδες, όμως στην ΑΕΛ, με τα χαμηλά διαχρονικά μπάτζετ, ο κόσμος ήταν πάντα το δυνατό της όπλο. Ήταν η ασπίδα και το δόρυ της. Η παρουσία του κόσμου… ανέβαζε και τον προϋπολογισμό της. Γίνεται άλλη ομάδα με τη ζωντάνια και τον παλμό του κόσμου και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι οπαδοί της, είτε εντός είτε εκτός έδρας, την ανέβαζαν αγωνιστικά και την οδηγούσαν στη νίκη.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ, με ανακοίνωσή τους μετά τον προχθεσινό αγώνα, μας υπενθύμισαν τι έγινε στο αντίστοιχο παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ στις 4 Μαρτίου του 2012. Θύμισαν πως τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος, το σκορ ήταν στο 0-0 ώς το 82’. Οι 6.000 οπαδοί της ξεσηκώθηκαν στις κερκίδες και την έσπρωξαν στη νίκη με 2-0 με γκολ των Ντίκσον (82’) και Βουό (90’). Ανέβηκε μόνη πρώτη με τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη τότε Ομόνοια.

Θα διερωτηθεί κάποιος γιατί ασχολούμαστε με το παρελθόν. Μα δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτό το βιολί με τις άδειες εξέδρες. Το προχθεσινό παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο για την ΑΕΛ, γι’ αυτό και η απουσία του κόσμου έκανε για ακόμη μία φορά αίσθηση.