aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΣαν ταινία του Χίτσκοκ: Από μοιραίος... λυτρωτής ο Βινίσιους! (vid & pics)

Σαν ταινία του Χίτσκοκ: Από μοιραίος… λυτρωτής ο Βινίσιους! (vid & pics)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά σε έναν αγώνα, καμιά ομάδα δεν θεωρείται νικήτρια. Στο Λεμεσιανό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του Λιμανιού εξήλθαν ισόπαλοι 1-1, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ από αυτογκόλ του Βινίσιους στο (24’), ενώ ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του τον πόντο της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις (90’ + 5).

Μετά τις τραγικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την αποχώρηση του Πάμπου Χριστοδούλου, οι παίκτες του Διονύση Διονυσίου φώναξαν δυνατά «παρών» όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνουν για τον στόχο της Ευρώπης άσχετα αν δεν κέρδισαν, ενώ ο Απόλλωνας επέστρεψε προσωρινά στη δεύτερη θέση και ασφαλώς τον ενδιαφέρον πολύ τα αποτελέσματα από τα προσεχή ντέρμπι Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ-Ομόνοια. Η ΑΕΛ που είναι 4η στη βαθμολογία, βρίσκεται στο +2 από την 5η Ομόνοια, και παράλληλα εύχεται σε ένα αποτέλεσμα που θα τη συμφέρει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ξεχειλίζοντας από πάθος στο πρώτο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι πήραν απέναντι στον συμπολίτη τους στο 24’, όταν ο Βινίσιους στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα μετά από παράλληλα μπαλιά του Φορτούνα, την έστειλε στα δίχτυα της δικιάς του ομάδας.

Μετά το γκολ της ΑΕΛ, η εικόνα του ματς ήταν μέτρια. Από τη μία η ΑΕΛ δεν ήθελε να ρισκάρει ανοίγοντας διαδρόμους για τον Απόλλωνα στις αντεπιθέσεις, ενώ οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή μπλοκαρίστηκαν από την αμυντική τακτική των γαλαζοκίτρινων.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ήταν καταιγιστικός, αφού ο αριθμός των κόρνερ και των σπουδαίων ευκαιριών του, ήταν διψήφιος. Γκιέ Γκιέ, Πιέχ, Ντα Σίλβα, Παπουλής (δοκάρι), Σαρδινέρο και Πέδρο, όλη η επιθετική γραμμή δηλαδή του Απόλλωνα, απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες. Κάποιοι από αυτούς ήταν άτυχοι, κάποιοι άλλοι βρήκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Ρομό, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να κρατήσει με νύχια και με δόντια το στενό προβάδισμά της, τα κατάφερε μέχρι της καθυστερήσεις, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες… ποτέ, τελικά ο Απόλλωνας τα κατάφερε έστω στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα, ο Βινίσιους πρόλαβε στην έξοδο τον Ρομό και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, καθώς ο Γιώργος Νικολάου σφύριξε αμέσως τη λήξη της αναμέτρησης!

Αξίζει να αναφερθεί πως παρόλο που ο Απόλλωνας έκλεισε στη… μέγγενη την ΑΕΛ στο β’ ημίχρονο, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν κι αυτοί κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0 και να κερδίσουν, αλλά οι Λαφράνς και Μαύρου, ήταν άστοχοι και άτυχοι ταυτόχρονα.

ΑΕΛ (Διονύσης Διονυσίου): Ρόμο, Αϊρόσα, Μίτρεα, Α. Κυριάκου, Φορτούνα, Λαφράνς, Νικολάου (69’ Πίτι), Σοάρες, Μέσκα (73’ Χ. Κυριάκου), Σάσι, Αρουαμπαρένα (78’ Μαύρου).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια (46’ Γκιέ Γκιέ), Σαρδινέρο, Παπουλής, Ντα Σίλβα, Πιέχ (59’ Σέρζιο).

Σκόρερ: 24’ Βινίσιους (αυτ.) / 90′ + 5 Βινίσιους.

Κίτρινες: Σοάρες, Αρουαμπαρένα, Νικολάου, Λαφράνς, Ρόμο, Πίτι / Ρομπέρζ.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Παπαβαρνάβα.

Δείτε φωτορεπορτάζ και πιο κάτω το live της αναμέτρησης!


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ