aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΡετιρέ για την ΑΕΛ και «γαλαζοκίτρινη» αναμονή (video)

Ρετιρέ για την ΑΕΛ και «γαλαζοκίτρινη» αναμονή (video)

Η ΑΕΛ είχε ένα υγιεινό και εύκολο απόγευμα απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας στο «Τάσος Μάρκου», αφού κέρδισε με 3-1 (32′ Βέσλεμ / 23′ Μέσκα, 44′ Μπουένο, 80′ Σόουζα) και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και θα ξεκαθαρίσει αύριο αν θα παραμείνει εκεί από το αποτέλεσμα στα ματς Δόξα-ΑΕΚ (αύριο) και ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση (μεθαύριο).

Εξ αρχής στην αναμέτρηση, η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και κυριαρχούσε σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Οι προθέσεις τις για να ανοίξει νωρίς το σκορ φάνηκαν από το 2’ όταν ορθά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Αρουαμπαρένα, όμως, οι γαλαζοκίτρινοι ευτύχισαν να «δουν» δίκτυα στο 23’.

Ο Γεωργιάδης ελίχθηκε από αριστερά, συνδυάστηκε με τον Αρουαμπαρένα και έκανε το παράλληλο γέμισμα στον Μέσκα, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή προβολή δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα, κι ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, η ομάδα της Δερύνειας ευτύχισε να ισοφαρίσει προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά από το τέρμα των γαλαζοκίτρινων. Σε μία φάση όπου κοιμήθηκε η άμυνα της ΑΕΛ, ο Βέσλεμ ισοφάρισε με σουτ από πλάγια εντός περιοχής μετά από ασίστ του Χριστοδούλου.

Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει θέλοντας πάση θυσία να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της. Και τα κατάφερε στο 44’ μετά από οργανωμένη επίθεση. Ο Μπαμπάνκο επιχείρησε μπαλιά από αριστερά, ο Αρουαμπαρένα άφησε στον Μπουένο και αυτός από κοντά έκανε το 2-1 για την ομάδα του, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ παρουσίασε αρκετά κενά αέρος ειδικά στην άμυνα, αλλά φρόντισε στο 80’ να κλειδώσει τη νίκη της. Μετά από σέντρα του Ουέλιγκντον, ο Γεωργιάδης προτίμησε να στρώσει στον Σόουζα από το να δοκιμάσει να σκοράρει και ο Βραζιλιάνος χαφ από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 3-1 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ…

Αναγέννηση Δερύνειας (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μάστρου, Φωτίου, Μπαρμπούδης, Ντιαλό, Σωτηρίου (52′ Θεράποντος), Ευθυμίου, Χριστοδούλου (85′ Χριστοδούλου), Νατσιόπουλος, Βλασσόπουλος (77′ Φουρτάδο), Μπριζίντο, Βέσλεμ.

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Ζούνιορ, Μπαμπάνκο, Γεωργιάδης (87′ Ηλία), Σοάρες, Σόουζα, Μέσκα, Μπουένο (76′ Νικολάου), Αρουαμπαρένα (69′ Ουέλιγκντον).

Σκόρερ: 32′ Βέσλεμ / 23′ Μέσκα, 44′ Μπουένο, 80′ Σόουζα.

Κίτρινες: 38′ Μπριζίντο.

Αποβολές-/-.

Θεατές: 500.

Στάδιο: «Τάσος Μάρκου»

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου.

Τέταρτος: Αβραάμ Τσούκκας.

Παρατηρητής διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ