aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΡάλι με πολλές ειδικές διαδρομές για την ΑΕΛ

Ράλι με πολλές ειδικές διαδρομές για την ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέχρι πού (μπορεί και θέλει να) το πάει η φετινή ΑΕΛ θα το μάθουμε μέσα από τους επόμενους αγώνες κι ακόμα καλύτερα τον ερχόμενο Μάιο. Χρειάζεται σταθερότητα, αλλά και σοβαρότητα σε όλους τους αγώνες, γιατί το ποδοσφαιρικό ράλι θα έχει πολλές «ειδικές» διαδρομές. Από τους 18 βαθμούς που είχε διαθέσιμους η ΑΕΛ στις πρώτες έξι αγωνιστικές μάζεψε τους 14.

Δεν είναι λίγοι, αν σκεφτεί κανείς, πως ο Πάμπος Χριστοδούλου, είχε να ετοιμάσει μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και με μικρό αριθμό φιλικών στη διάθεσή του. Αν η ΑΕΛ είχε πιο καθαρό μυαλό θα μπορούσε να κέρδιζε και  τους δυο βαθμούς που έχασε στο άσφαιρο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Τσίρειο. Οι άλλοι δύο βαθμοί χάθηκαν στο επίσης 0-0 με την Ανόρθωση στη Λάρνακα. Ό,τι έγινε, έγινε και στη λεμεσιανή ομάδα βλέπουν μπροστά.

Το ζητούμενο είναι τι θα δείξει η συνέχεια, πώς θα συμπεριφερθεί η ΑΕΛ στα παιχνίδια που ακολουθούν για να αποκομίσει μεγαλύτερο όφελος. Κάποιοι μπορούν να τα χαρακτηρίσουν σαν παιχνίδια στα μέτρα της ομάδας της Λεμεσού, άλλοι όμως και σαν παιχνίδια παγίδες. Σε τελική ανάλυση, ποιος είναι αυτός που μπορεί να διαχωρίσει τα παιχνίδια σε εύκολα και δύσκολα;

Υπάρχουν όμως πολλές πιθανότητες, αν οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιαστούν σοβαροί να αυξήσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου θα δώσει τρία κολλητά παιχνίδια στη συνέχεια στο Τσίρειο με Νέα Σαλαμίνα, Άρη και ΑΕΖ. Αν μπορέσει να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και πάρει το απόλυτο των εννέα βαθμών, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα, για να πάει με άλλο αέρα στην τριάδα των ντέρμπι που ακολουθούν. Τα δύο από τα τρία θα είναι εντός έδρας (με τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια), ενώ εκτός έδρας θα είναι μόνο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο θα προηγηθεί των αγώνων με τις ομάδες της πρωτεύουσας.

Θεωρητικά όλα είναι πιθανά και τίποτε δεν μπορεί να κριθεί με ευχολόγια και μαθηματικές πράξεις. Ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει πιο καλά από όλους, πως για να ταξιδέψει η ομάδα του στο δικό της μονοπάτι, θα πρέπει να βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι. Γιατί σε ένα μαραθώνιο υπάρχουν πολλές ανατροπές, πολλές παγίδες και η ΑΕΛ θα φανεί μέσα από την πορεία των αγώνων, πόσες αντοχές διαθέτει για να φθάσει στο τέρμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ