aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΨάχνει μια καλή εκκίνηση

Ψάχνει μια καλή εκκίνηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θα υποδεχτεί σήμερα την Αναγέννηση στο Τσίρειο για την 1η αγωνιστική, με μοναδικό στόχο της τη νίκη. Η προετοιμασία έγινε μετ’ εμποδίων, όμως η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές έχουν καταθέσει όλες τους τις δυνάμεις για να είναι έτοιμη η ομάδα της Λεμεσού στο πρώτο επίσημο συναπάντημα με τους οπαδούς της.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν το έκρυψε την περασμένη Πέμπτη, δηλώνοντας πως θα είναι σημαντικό για την ομάδα του να μπει στο πρωτάθλημα με το δεξί. Θα βοηθήσει περισσότερο την αυτοπεποίθηση της ομάδας για τη συνέχεια. Βέβαια, κάθε αντίπαλος και κάθε παιχνίδι κρύβει παγίδες, όμως οι γαλαζοκίτρινοι είναι έτοιμοι να τις αποφύγουν, με τακτική, πάθος και δύναμη.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Σόουζα, Λαφράνς και Μπενγκί. Από τους τρεις, μόνο ο πρώτος είχε συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα φιλικά και γι’ αυτό είναι απώλεια η απουσία του. Ωστόσο, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη βίζα του και τις απαιτήσεις του μάνατζέρ του, δεν θα είναι παρών σήμερα, με την ελπίδα πως το θέμα θα διευθετηθεί σύντομα. Σε καμιά περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Πάμπου Χριστοδούλου, τίποτε και κανένας, δεν είναι υπεράνω της ομάδας.

Με κάποιες επιφυλάξεις για μια-δυο θέσεις, η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα αποτελείται από τους ακόλουθους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρόμο και στα άκρα της άμυνας ο Αϊρόσα (δεξιά) και ο Φορτούνα (αριστερά). Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ζούνιορ με τον Σιέλη. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Νικολάου, Σοάρες και Mπουένο.

Ο Ουέλινκτον θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι Μέσκα και Σαβανέ θα αποτελέσουν τα επιθετικά βέλη. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Μάριος Ηλία. Σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι και ο Χάρης Κυριάκου, ο οποίος θα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει αν παραστεί ανάγκη.

Με τον κόσμο για θετικό ξεκίνημα

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και γενικά οι προκλήσεις των αγωνιστικών υποχρεώσεων έχουν σημάνει συναγερμό στις τάξεις των φίλων της ΑΕΛ. Κοντά στις 4.000 αναμένεται πως θα είναι οι οπαδοί των γαλαζοκίτρινων που θα δώσουν ραντεβού στην ανατολική κερκίδα του Τσιρείου. Μια πρώτη γεύση από την ατμόσφαιρα, που θα συναντήσουν απόψε στο Τσίρειο, πήραν χθες οι ποδοσφαιριστές στην τελευταία προπόνηση, κατά την οποίαν έδωσαν «παρών» πολλοί φίλοι της ΑΕΛ.

Δεν χωρεί αμφιβολία πως ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι θα φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στα παιχνίδια που ακολουθούν, ενώ και ο αριθμός των διαρκείας από τα 1.700 θα ανέβει. Το σημαντικό είναι πως επικρατεί ενωτικό κλίμα, το οποίο πολύ νωρίς φρόντισαν να καλλιεργήσουν τεχνική ηγεσία, διοίκηση, ποδοσφαιριστές και κόσμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ