aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΠρωταθλητής Κύπρου: Με μία πρόκριση «κλειδώνει» Ομίλους!

Πρωταθλητής Κύπρου: Με μία πρόκριση «κλειδώνει» Ομίλους!

«Καυτή» προμηνύεται η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τρεις ομάδες, την Ομόνοια, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το «στέμμα» έξι στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου. Οι πράσινοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να κόψουν πρώτοι το νήμα από την στιγμή που έχουν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες τους.

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης στο Τσίρειο ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι τροχιοδεικτικό για την εξέλιξη της σεζόν, όμως από την στιγμή που απομένουν άλλοι 18 βαθμοί στο «τραπέζι» κανείς δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε. Πέραν της φήμης και του γοήτρου το τρόπαιο του πρωταθλητή δίνει στην ομάδα που θα το κερδίσει την ευκαιρία να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση «βρέχει» χρήμα για τις ομάδες που προκρίνονται σε κάθε προκριματικό γύρο, ενώ στο ενδεχόμενο πρόκρισης στους Ομίλους με τ’ αστέρια υπάρχει θησαυρός εκατομμυρίων ευρώ.

Από τη νέα σεζόν μπαίνει στη ζωή μας η νεοσύστατη διοργάνωση του UEFA Conference League στο οποίο θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο πρωταθλητής Κύπρου θα αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του στη σεζόν 2021-22 από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σε σχέση με πέρυσι «κερδίζει» ένα γύρο αφού η Ομόνοια είχε αγωνιστεί από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Εφόσον ο πρωταθλητής Κύπρου αποκλειστεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον δεν τα καταφέρει και πάλι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης θα έχει τρίτη ευκαιρία να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο αγωνιζόμενη στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Με πιο απλά λόγια εάν ο πρωταθλητής Κύπρου φτάσει μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ,δηλαδή πετύχει μία πρόκριση, θα έχει «κλειδωμένη» συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ