aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠροσοχή, διότι αντί για γήπεδο θα χτιστεί φράγμα μεγαλύτερο από του Κούρρη

Προσοχή, διότι αντί για γήπεδο θα χτιστεί φράγμα μεγαλύτερο από του Κούρρη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όλα αυτά τα… «βόμβα στα θεμέλια του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στη Λεμεσό», τα… «μπάζα κάτω από το νέο στάδιο Λεμεσού» και το… ενδεχόμενο «να εκτοξευθεί το κατασκευαστικό κόστος», που έγραφε χθες ο Βάσος Βασιλείου στον «Φιλελεύθερο», ούτε μας πανικοβάλλουν ούτε και μας τρομάζουν! Έπρεπε να ξέρει ο Βάσος (κι ο κάθε Βάσος) ότι και ψύχραιμοι είμαστε, και… σκληρόπετσοι είμαστε, κι έχουμε συνηθίσει σε κάτι τέτοια. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη η ανήσυχη ηρεμία των τελευταίων μηνών για το υπό κατασκευή στολίδι της Λεμεσο έπρεπε να μας είχε προβληματίσει λιγάκι, αλλά ας το πάρει ο… αγωγός. 

Περί… πραγματικών μπάζων ο λόγος και όχι μεταφορικώς. Η γεωτεχνική μελέτη, λέει ο πρόεδρος του ΚΟΑ, εκπονήθηκε με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν από τα ενδιαφερόμενα σωματεία. Οπόταν, αν καταλάβαμε καλά, ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν μπάζα από κάτω και να μην τα εντοπίσουμε! Οι γνωστές τσαπατσουλιές των σωματείων. Ενώ τώρα τελευταία, εκπονήθηκε η καλή η μελέτη και… νάτα τα μπάζα και το ασταθές υπέδαφος.

Αμ το άλλο, ακούγεται πιο ωραίο… Κάτω από σημείο του γηπέδου περνά και ο Νότιος Αγωγός! Όπως το διαβάζετε, όπως το ακούτε. Και για να καταλαβαινόμαστε, Νότιος Αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υδατικής ανάπτυξης στην Κύπρο, με μήκος 160 χιλιόμετρα! Από την Πάφο μέχρι τα Κοκκινοχώρια με στόχο τη συλλογή και αποθήκευση πλεονασμάτων νερού. Σε ένα σημείο του νέου γηπέδου της Λεμεσού από κάτω περνάει ο Νότιος Αγωγός…

Είναι ένα στοιχείο, γράφει ο Βάσος, «το οποίο επίσης έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν, αν και φαίνεται πως ενώ ήταν εύκολο να διαπιστωθεί εξαρχής, αυτό δεν έγινε». Κι ο εργολάβος απαίτησε ήδη επιπλέον αμοιβή λόγω του ότι κοτζάμ αγωγός πρέπει να τύχει ειδικού χειρισμού. Εμείς, όμως, δεν ανησυχούμε. Μας καθησυχάζει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «για το θέμα του αγωγού υπάρχει συνεργασία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο παρακολουθεί την κατάσταση με στόχο να μην προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στον αγωγό»!

Επειδή έχουμε και εκλογές σήμερα, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Θα τα λύσουμε τα προβλήματα. Μη στενοχωριέστε. Θα πετάξουμε τα μπάζα και θα κτίσουμε υπόγεια πάρκινγκ. Επτά μέτρα κάτω, επτά ορόφους, επτά οικόπεδα παρακάτω, θα τα βρούμε. Θα μας στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και σε όλα σχεδόν τα έργα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Προσοχή μόνο μην τρυπήσουμε τον Νότιο Αγωγό, διότι αντί για γήπεδο, είναι πιθανόν να χτίσουμε φράγμα μεγαλύτερο κι από αυτό του Κούρρη.

Και σε τελική ανάλυση τα «μπάζα από κάτω» θα τα συντρίψουμε. Με τα… «μπάζα» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας πώς θα τα βγάλουμε πέρα, δεν μας λέει κανείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ