Πρώην παίκτης της ΑΕΛ κινδύνεψε να πεθάνει από Λευχαιμία όταν γεννήθηκε

Η άγνωστη πτυχή της ζωής του Βραζιλιάνου που αγωνίστηκε στην ΑΕΛ την περίοδο 2014-15 και που αρχικά εντυπωσίασε τον κόσμο αλλά μετά οι τραυματισμοί και κάποια άλλα θέματα τον ανάγκασαν να ζητήσει να αποχωρήσει...

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ)

Ντανιέλ Τιάγκο Ντουάρτε… Αν δεν λέει κάτι στους οπαδούς της ΑΕΛ αυτό το ονοματεπώνυμο, τότε το όνομα «Ντανιελζίνιο» κάτι θυμίζει σε μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών των γαλαζοκίτρινων. Έτσι ήταν γνωστός άλλωστε ο Βραζιλιάνος ακραίος φορ που αγωνίστηκε στην ομάδα της Λεμεσού την περίοδο 2014-15 και ήταν μία από τις μετεγγραφές του Πάμπου Χριστοδούλου στη δεύτερή του θητεία στην ΑΕΛ.

Ο 32χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής, σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα (Futebolinterior.com.br) αποκαλύπτει πως είχε διαγνωστεί με λευχαιμία όταν ήταν νεογέννητο παιδί και οι γονείς του Μαρίλια και τον Ραϊμούντο κόντεψαν να χάσουν τον ύπνο τους από φόβο για τη ζωή του παιδιού τους.

«Είχα λευχαιμία, βασικά το αίμα μου έγινε νερό. Από τότε που ήμουν νεογέννητο, ανακαλύφθηκε πολύ νωρίς, αλλά οι γονείς μου έμεναν ακόμα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί πάντα έρχονταν με αρνητικά νέα, τα οποία τους έκαναν ακόμη πιο ανήσυχους. Εκείνη τη στιγμή, ο μεγαλύτερος φόβος ήταν να ξέρουν αν θα επιβιώσει ή όχι το παιδί τους», αποκάλυψε.

Χωρίς αναμνήσεις για το επεισόδιο, επειδή ήταν νεογέννητο, ο Ντανιελζίνιο αποκαλύπτει τις ανησυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι γονείς του κατά τη στιγμή της θεραπείας.

«Σε αυτό το σημείο, η οικογένειά μου άρχισε να συνδέεται με τη θρησκευτική πίστη. Οι γιατροί είπαν ήδη στους γονείς μου ότι η πιθανότητα θανάτου ήταν πολύ υψηλή. Η μητέρα μου αναφέρει ότι έπρεπε να πουλήσουν τα πάντα, από την ακίνητη περιουσία έως ιδιοκτησία γης, για να συνεχίσουν να πληρώνουν για τη θεραπεία μου και σε καμία στιγμή δεν με εγκατέλειψαν. Ευτυχώς, η θεραπεία ήταν αποτελεσματική και κατάφερα να ξεπεράσω την ασθένεια», λέει ο Ντανιελζίνιο ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στην Ιταμπαϊάνα και από τη νέα σεζόν στην Ατλέτικο Σεαρένσε.

Παρόλο που κέρδισε την πρώτη μάχη της ζωής του, ο Βραζιλιάνος παίκτης έπρεπε να αντιμετωπίσει και άλλες δυσκολίες, όπως οι συνέπειες της λευχαιμίας και μια κακή παιδική ηλικία.

«Η παιδική μου ηλικία ήταν πολύ κουλ, όταν κατάφερα να ξεπεράσω αυτήν την ασθένεια. Φυσικά, αφού κέρδισα τη λευχαιμία, δυσκολεύτηκα να περπατήσω, οπότε τότε φορούσα ένα ορθοπεδικό παπούτσι μέχρι να μπορέσω να περπατήσω μόνος μου. Αν και η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν η ασθένεια, είχα επίσης, μαζί με τα άλλα δύο μικρότερα αδέλφια μου, μία κακή παιδική ηλικία, όπου μερικές φορές μας έλειπε το φαί στο σπίτι», σχολίασε.

Ακολούθως, γίνεται αναφορά στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, στην πραγματοποίηση του ονείρου του να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο αφού το πάθος του για την μπάλα ανακαλύφθηκε κατά παράξενο τρόπο στο  σπίτι του όταν ήταν παιδί.

«Η επιθυμία μου να γίνω ποδοσφαιριστής προέρχεται από την παιδική μου ηλικία. Οι γονείς μου λένε ότι αφού ανέκαμψα πλήρως και τα πόδια μου και ήταν ήδη δυνατά, συνέχισα να κλωτσώ πορτοκάλια γύρω από το σπίτι (σ.σ. γέλια). Ο πατέρας μου με στήριξε πολύ όταν αποφάσισα να γίνω παίκτης. Η μητέρα μου όχι τόσο πολύ, γιατί φοβόταν ότι θα με πληγώσει, φοβούμενη ότι τα οστά μου ήταν ακόμα εύθραυστα. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για μένα, καθώς στις χειρότερες στιγμές, δεν σταμάτησαν ποτέ να με ενθαρρύνουν. Η μητέρα μου, ακόμη και με φόβο, δεν σταμάτησε ποτέ να με υποστηρίζει. Η οικογένεια είναι υψίστης σημασίας στη ζωή ενός ατόμου», εξήγησε.

«Το συναίσθημα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο που είχα στη ζωή μου, και στην κορυφή βρίσκεται το συναίσθημα όταν έγινα πατέρας. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένα συναίσθημα που απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είχα την ευκαιρία να παίξω σε καλά πρωταθλήματα», κατέληξε ενώ να αναφέρουμε πως στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Ντανιελζίνιο έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ και όχι στην ΑΕΛ, προφανώς εκ παραδρομής.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ