aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠροεδρική εντολή: «Η αρχή για τη δημιουργία του γηπέδου στη Λεμεσό»

Προεδρική εντολή: «Η αρχή για τη δημιουργία του γηπέδου στη Λεμεσό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη δημιουργία του Γηπέδου Λεμεσού, έδωσε εντολή στον ΚΟΑ όπως προχωρήσει μαζί με τα τρία Σωματεία (Απόλλων, ΑΕΛ, Άρη), σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες όπως προβλέπονται από τους Νόμους και της Κύπρου αλλά και της ΕΕ για να βγουν σε προσφορές για τη δημιουργία του γηπέδου.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποίαν εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της απόφαση για τη δημιουργία κοινού γηπέδου των τριών μεγάλων Σωματείων της Λεμεσού, του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη. Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ορθές διαδικασίες που θα έπρεπε να γίνουν, για αυτό οι προετοιμασίες για το γήπεδο έχουν πάρει περισσότερο χρόνο από όσο υπολογίσαμε ότι θα έπαιρναν. Αλλά είμαστε σε θέση τώρα να πούμε ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες και σωστές διαδικασίες τόσο από πολεοδομικής πλευράς όσο και από πλευράς ΚΟΑ και όλων των άλλων εμπλεκομένων Υπηρεσιών».

Ερωτηθείς για το κόστος του έργου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το κόστος για το γήπεδο έχει υπολογιστεί με ένα σωστό τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στο ποσό, διότι σε λίγο θα υπάρξουν προσφορές. Το κόστος θα εξαρτηθεί και από τις προσφορές που θα υποβληθούν».

Σε ερώτηση είπε ότι «μια από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν ήταν διότι ξανασχεδιάστηκε το γήπεδο με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί όλες τις προϋποθέσεις της UEFA για τη διεξαγωγή αγώνων, εκτός τελικού Champions League. Οι αγώνες όλων των άλλων βαθμίδων μπορούν να γίνουν».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει η πολιτική του κράτους για τον Αθλητισμό, τον οποίο επιχορηγεί μέσω του ΚΟΑ, όπως επιχορηγεί την Παιδεία το κράτος και έργα, Είναι μια πάγια τακτική εδώ και δεκαετίες ο ΚΟΑ να βοηθά Σωματεία Κοινότητες και Αθλητικές δραστηριότητες μέσω της αδειοδότησης και χρηματοδότησης της λειτουργίας χώρων άθλησης και γηπέδων. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που γίνεται το έργο». Πρόσθεσε ότι η συνεισφορά του ΚΟΑ θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από το ύψος του δανείου και από το τελικό κόστος του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ