aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠοιότητα και προσωπικότητα ετών 35

Ποιότητα και προσωπικότητα ετών 35

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κίνηση με την απόκτηση του Αλεξ ντα Σίλβα δείχνει και τις προθέσεις του Ντούσαν Κέρκεζ. Στηρίζει πολλά στην ποιότητα και την προσωπικότητα του Βραζιλιάνου και θέλει να δημιουργήσει ένα επιθετικογενές σύνολο. Στα 35 του χρονιά ο Βραζιλιάνος είναι έτοιμος να ηγηθεί της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΛ και καλείται να δικαιώσει τον προπονητή που τον επέλεξε αλλά και να φροντίσει να πραγματοποιήσει παρόμοιες εμφανίσεις με αυτές που είχε στον Απόλλωνα.

Ακόμη, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους, που πήρε πάνω του το θέμα της απόκτησης του ποδοσφαιριστή έχει τεράστιες προσδοκίες. Ο πρόεδρος δέχτηκε πολλά πυρά αλλά με τις κινήσεις του είναι αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση και θα επιδιώξει με τις αποφάσεις του να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ξεχωρίζει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ερχόμενος στη ΑΕΛ ο Ντα Σίλβα ξέρει πολύ καλά τις απαιτήσεις που θα έχουν στο πρόσωπό του όλοι στον σύλλογο. Γνωρίζει το κυπριακό πρωτάθλημα και αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αποτυχίας της μετεγγραφής του. Δεν είναι τυχαία και η επιλογή του Κέρκεζ να φέρει στην ομάδα τον Σκοπιανό Κίρε Μαρκόσκι. Ο Βόσνιος προπονητής ρίχνει το βάρος του στην εξεύρεση δύο κεντρικών επιθετικών. Οι γαλαζοκίτρινοι, διαθέτουν ήδη τους Τόρες, Μπενίτεθ, Ηλία, Μαύρου, Ρομάν, Πεχλιβάνη και Αβραάμ.

Με άλλους δύο επιθετικούς, η ΑΕΛ μπορεί να δημιουργήσει δυνατή γραμμή κρούσης. Προς αυτό τον στόχο δουλεύει ο τεχνικός της ΑΕΛ, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο είχε ταλαιπωρηθεί η ομάδα με την έλλειψη του εύκολου γκολ. Υπήρχαν παιχνίδια, που έλεγχε τον ρυθμό, όμως δυσκολευόταν να βρει δίχτυα και να πάρει βαθμούς. Η διαφορά της από το γκρουπ των ομάδων που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη (Ανόρθωση και ΑΕΚ) δεν ήταν μεγάλη.

Μια – δυο νίκες να είχε κάνει η ΑΕΛ, θα διεκδικούσε μέχρι τέλους την έξοδό της στην Ευρώπη. Η άμυνα διαθέτει καλές μονάδες, το ίδιο και η μεσαία γραμμή. Αυτό που θέλουν να δουν στην ΑΕΛ, είναι μια ομάδα που να μην αμύνεται μόνο αλλά να ξεδιπλώνεται στην επίθεση για να δημιουργεί και να βρίσκει δίχτυα. Το ζητούμενο είναι να πετύχει στις προσθήκες των επιθετικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κέρκεζ έχει επιλέξει τους εκλεκτούς του και αυτό που μένει είναι να επισπευστούν οι επαφές και να πέσουν οι υπογραφές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ