aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠλησιάζει ο Κάι, περιμένει τον Ζούνιορ

Πλησιάζει ο Κάι, περιμένει τον Ζούνιορ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Κάρλος ντα Γκράσα (φωτό), ευρύτερα γνωστός ως Κάι, είναι πολύ κοντά στην ΑΕΛ, ενώ παραμένει ανοικτό το θέμα με τον Ντόσα Ζούνιορ. Θα είναι επιτυχία αν αποκτηθούν και οι δύο, όμως οι φίλοι της ομάδας της Λεμεσού θα πρέπει να κάνουν ακόμη λίγες ημέρες υπομονή.

Ο πρώτος εκτός από κεντρικός αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ, ενώ οι δυνατότητες του δεύτερου είναι γνωστές από την προηγουμένη θητεία του στους γαλαζοκίτρινους, καθώς και από την παρουσία του στην Εθνική Κύπρου.

Ο κυπριοποιημένος Πορτογάλος αμυντικός βρίσκεται σε επαφές για να λυθεί το συμβόλαιο που τον δένει με την Κονιασπόρ. Ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και πρότεινε στους παράγοντες τους τουρκικού συλλόγου να πάρει μέρος των χρημάτων που του οφείλουν και να αποχωρήσει. Πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, όμως οι ιθύνοντες της ΑΕΛ ελπίζουν πως στο τέλος θα βρεθεί η λύση και ο Ζούνιορ θα φορέσει ξανά τα γαλαζοκίτρινα.

Αν τελικά αποκτηθούν οι δύο αμυντικοί, ο Πάμπος Χριστοδούλου θα ψάξει για έναν μεσοεπιθετικό. Επίσης, σύμφωνα με το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του, θα χρειαστεί άλλον ένα αριστερό εξτρέμ, αφού στη θέση αυτή μοναδική επιλογή είναι ο Μάριος Ηλία. Η φιλοσοφία του προπονητή της ΑΕΛ είναι να έχει δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και θα επιμείνει μέχρι την αναχώρηση για τη Βουλγαρία να το πετύχει.

Οι περισσότεροι που έχουν αποκτηθεί είναι άγνωστοι στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, όχι όμως στον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος έχει μελετήσει την κάθε περίπτωση που έχει επιλέξει για την ομάδα του. Οι ενδείξεις μέσα από τις προπονήσεις που γίνονται στις Πλάτρες φανερώνουν ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο υπό την καθοδήγηση της τεχνικής ηγεσίας μπορεί να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στον κόσμο της ΑΕΛ.

Πάντως, το κτίσιμο των γαλαζοκίτρινων θα πάρει χρόνο. Μέσα από τα φιλικά στη Βουλγαρία και αυτά που θα πραγματοποιηθούν με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο, εκφράζεται η αισιοδοξία πως η ομάδα θα είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ