aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠιάνει «13άρι» και συνεχίζει…

Πιάνει «13άρι» και συνεχίζει…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας ίσως ανακοινωθούν οι δύο νέοι τερματοφύλακες της ΑΕΛ, Ράφαελ Ρόμο (φωτό) και Ανδρέας Κίττος. Με τις δύο αυτές μετεγγραφές οι προσθήκες για τη νέα σεζόν θα έχουν φθάσει στις δεκατρείς, δείγμα της ολοκληρωτικής ανανέωσης του ρόστερ της νέας ομάδας, που ετοιμάζει ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Λογικά, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα προστεθούν άλλοι 4-5 νεοφερμένοι. Οι μοναδικοί που συνεχίζουν από την περσινή ομάδα είναι οι Αϊρόσα, Σιέλης, Ελευθερίου, Σοάρες, Μέσκα, Σταύρου, Κυριάκου, Γεωργίου και Μαύρου.

Οι έντεκα που ανακοινώθηκαν επίσημα μέχρι στιγμής, κατά σειρά, είναι ο 29χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός Κάρλος Ουέλιγκτον κι ακολούθως άλλος ένας επιθετικός, ο νεαρός Μάριος Ηλία, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ακολούθησε η απόκτηση του Χάρη Κυριάκου, του δεξιού ακραίου αμυντικού, ο οποίος την περασμένη ποδοσφαιρική περίοδο αγωνιζόταν στον Εθνικό Άχνας. Ανακοινώθηκε στη συνέχεια ο Ούγκο Φιρμίνο.

Ο 27χρονος Πορτογάλος αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή. Επόμενη κίνηση ήταν η απόκτηση του 26χρονου Αγκολέζου επιθετικού Πέδρο Μπενγκί. Ο Αγκολέζος φαίνεται πως μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν ο Μάριος Νικολάου και ο 26χρονος Ιβοριανός Αλί Σαβάν, που αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός. Πολλές υποσχέσεις αφήνει και η επόμενη κίνηση της ΑΕΛ, η οποία προχώρησε στην απόκτηση του 26χρονου Βραζιλιάνου μέσου Λούκας Σόουζα.

Ένατο μετεγγραφικό απόκτημα ήταν ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός Έντι Μπογιόμ, ο οποίος θα αναλάβει μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας να ηγηθούν της αμυντικής λειτουργίας. Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και οι επόμενοι νέοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, ο 21χρονος Αγκολέζος Νούριο Φορτούνα, που αποκτήθηκε δανεικός από την Μπράγκα, και ο 30χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι  Έλβις Μπαμπάνκο.

Οι δυο τελευταίοι αγωνίζονται στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως ο Μπαμπάνκο μπορεί να αναλάβει και άλλους ρόλους στην ομάδα, κάτι που έκανε στην Εστορίλ, αλλά και στην εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου, της οποίας είναι αρχηγός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ