aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠέντε βιονικοί και bonus ένα φαινόμενο των κυπριακών γηπέδων

Πέντε βιονικοί και bonus ένα φαινόμενο των κυπριακών γηπέδων

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έχοντας ήδη διανύσει την πρώτη φάση τους πρωταθλήματος, αλλά και τις πρώτες έξι αγωνιστικές των πλέι οφ μπορούμε να διακρίνουμε μερικές σχέσεις «εξάρτησης» κάποιων προπονητών από ορισμένους ποδοσφαιριστές τους.

Βασικοί και αναντικατάστατοι σε ΑΕΛ και Πάφο FC αντίστοιχα, είναι οι Βοζίνια και Αρτούρ Ρούτκο, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε λεπτό σε αγώνα πρωταθλήματος των ομάδων τους. Σε ότι αφορά ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, μετά τους δύο, ακολουθούν οι Στέλιος Ανδρέου (Ολυμπιακός) και Γκρέγκορ Μπάλαζιτς (ΕΝΠ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ένας ακόμα τερματοφύλακας, ο Γκιόργκι Λόρια (Ανόρθωση).

ΤΟ ΤΟP-5

Βοζίνια (3062’ λεπτά)

Για τον Βοζίνια τα λόγια είναι περιττά. Η πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί η ΑΕΛ τη σεζόν που διανύουμε οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον τερματοφύλακά της. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατέβασε τα… ρολά και έδωσε αρκετούς και σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του, για να βρίσκεται σήμερα στο -1 από την κορυφή.

Αρτούρ Ρούτκο (2957’ λεπτά)

Το… απόλυτο των λεπτών συμμετοχής στην Πάφο FC έχει ο τερματοφύλακας της Αρτούρ Ρούτκο. Ο Ουκρανός και στους 31 αγώνες της παφιακής ομάδας (εκκρεμεί ο αγώνας με την ΕΝΠ) βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Στη με διαφορά πιο πλήρη σεζόν της καριέρας του, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 11 ματς πρωταθλήματος.

Στέλιος Ανδρέου (2923’)

Στην πρώτη του σεζόν ως βασικό γρανάζι της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Ανδρέου πήρε με το… καλημέρα φανέλα βασικού. Πρώτος τον εμπιστεύθηκε ο Γιάννης Πετράκης, ενώ και στη συνέχεια ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι δεν έβγαλε ποτέ από την ενδεκάδα τον νεαρό αμυντικό.

Γκρέγκορ Μπάλαζιτς (2864’ λεπτά)

Στα 33 του χρόνια ο έμπειρος Σλοβένος της Ένωσης Γκρέγκορ Μπάλαζιτς αποτελεί τον πυλώνα στο κέντρο της άμυνας των βυσσινί. Μόλις σε ένα αγώνα πρωταθλήματος δεν αγωνίσθηκε, κόντρα στην Ανόρθωση, αφού είχε συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Γκιόργκι Λόρια (2856’ λεπτά)

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας της Ανόρθωσης Γκιόργκι Λόρια αποτελεί σταθερή επιλογή στην ενδεκάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Σταθερή είναι και η απόδοση του Γεωργιανού διεθνούς, ο οποίος στα περισσότερα ματς είναι από τους διακριθέντες της «Κυρίας». Σε 13 ματς από τα 30 που αγωνίστηκε κράτησε ανέπαφη την εστία του.

ΟΝΟΜΑ ΜΑΤΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΕΠΤΑ
ΒΟΖΙΝΙΑ (ΑΕΛ) 32 32 3062’
ΡΟΥΤΚΟ (Πάφος FC) 31 31 2957’
ΑΝΔΡΕΟΥ (Ολυμπιακός) 31 31 2923’
ΜΠΑΛΑΖΙΤΣ (ΕΝΠ) 30 30 2864’
ΛΟΡΙΑ (Ανόρθωση) 30 30 2856’

*BONUS: Ιωάννης Κούσουλος

Το… φαινόμενο Ιωάννης Κούσουλος έσπασε φέτος τα κοντέρ. Αγωνίστηκε στα 31 από τα 32 παιχνίδια πρωταθλήματος της Ομόνοιας και με 2643 είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλο συμπαίκτη του και μακράν η πιο αξιόπιστη επιλογή του Χένινγκ Μπεργκ. Μπορεί να μην είναι στην πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο κυπριακό πρωτάθλημα, εντούτοις αν υπολογίσουμε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει ανταγωνισμό. Έπαιξε σε 43 παιχνίδια και κατέγραψε 3.140 λεπτά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ