aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠέντε αστέρια που έλαμψαν

Πέντε αστέρια που έλαμψαν

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   

Στην πρώτη του χρονιά (2014-15) έπαιξε μόλις 128 λεπτά. Στη δεύτερή του (20 χρ.) βελτίωσε τα στατιστικά του κατά 152 λεπτά φτάνοντας τα 280. Ωρίμασε ποδοσφαιρικά και την περίοδο 2016-17, κατάφερε να αρπάξει την ευκαιρία αγωνιζόμενος σε 17 αγώνες (1530 λεπτά). Ο Νικόλας Ιωάννου έδειχνε έτοιμος να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ. Την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί  στα κρίσιμα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και με την Άντερλεχτ. Η δυστυχία του ήταν πως ένας σοβαρός τραυματισμός του στέρησε την ευκαιρία να εδραιωθεί.

Αγωνίστηκε όλα κι όλα 683 λεπτά. Φέτος, σε μια περίοδο που έγιναν αρκετές αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας του, ο 24χρονος πλέον Νικόλας Ιωάννου όχι μόνο επέστρεψε αλλά έχει κερδίσει και ένα μεγάλο παράσημο. Η απουσία του θεωρείτο απώλεια. Πήρε φανέλα βασικού στους 26 από τους 32 αγώνες, πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ. Καλό νούμερο για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ως αριστερός ακραίος μπακ και ως αριστερός στόπερ με τριάδα στην άμυνα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο από κάθε άλλο στο φετινό πρωτάθλημα. Η άνοδός του ραγδαία. Για πρώτη φορά άρχισαν σποραδικά τα δημοσιεύματα για μετεγγραφή του στο εξωτερικό. Εφόσον συνεχίσει να βελτιώνει τις δεξιότητες και τις επιδόσεις του, μπορεί τη νέα σεζόν να ανοίξει περισσότερες πόρτες για το εξωτερικό.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΕΣΕΛΟΦΣΚΙ

Διένυσε την τρίτη του σεζόν στη Νέα Σαλαμίνα. Αν και φάνηκε από την πρώτη του (2016-17) πως πρόκειται περί ενός πολύ καλού τερματοφύλακα εντούτοις φέτος είναι που κατάφερε να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Ο Ρόμπερτ Βεσελόφσκι σχεδόν στα 34 του χρόνια θέλει να εξαργυρώσει την απόδοσή του με ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Και τα προηγούμενα χρόνια είχε πολύ καλές εμφανίσεις βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του. Στην πρώτη του σεζόν σε 31 συμμετοχές κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 11 αγώνες. Πέρσι με τρεις λιγότερες παρουσίες, διατήρησε το μηδέν σε εννέα παιχνίδια, όσα και φέτος με το βαθμό δυσκολίας να είναι μεγαλύτερος αφού εξασφάλισε την 5η θέση σε σχέση με τις δύο έβδομες τις προηγούμενες σεζόν. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας έχει πραγματοποιήσει μια καταπληκτική σεζόν, την καλύτερή του από την ημέρα που ήρθε στο νησί μας και έγινε ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα.

ΝΤΑΒΟΡ ΖΝΤΡΑΚΟΦΣΚΙ

Πέρσι αποκτήθηκε ως ελπίδα για το μέλλον. Οι συμμετοχές του 19χρονου Σκοπιανού Νταβόρ Ζντρακόφσκι με την ΑΕΛ ήταν ελάχιστες. Είχε προλάβει να αγωνιστεί σε μόλις 374 λεπτά από τα οποία κάτι περισσότερα 300 τα πήρε μετά την αποχώρηση του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Φέτος ο Ντούσαν Κέρκεζ όχι μόνο του αύξησε το χρόνο, αλλά τον θεωρεί απαραίτητο. Ο νεαρός μέσος έχει καταφέρει να κερδίσει με το «σπαθί» του θέση στην ενδεκάδα (21 φορές) και με την απόδοσή του να κάνει τον προπονητή του δικαιωμένο για την επιμονή του να του δώσει ευκαιρίες. Λίγοι θα περίμεναν ότι η φετινή ΑΕΛ θα στηριζόταν στις ικανότητες και ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Τα κατάφερε όμως και με το παραπάνω.

ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

Η απόκτησή του πέρσι δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε μεν από τον Ολυμπιακό Πειραιώς αλλά δεν πρόλαβε να δείξει κάτι. Μετακόμισε στο Λεβαδειακό την περίοδο 2016-17 μετρώντας 10 συμμετοχές, πριν αποκτηθεί από τον ΑΠΟΕΛ για τον κατάλογο Β. Ο Πραξιτέλης Βούρος ουσιαστικά περνούσε από δοκιμαστικά σε μια ομάδα που δύσκολα κερδίζει κάποιος θέση στην ενδεκάδα. Η περσινή του παρουσία ήταν αξιοπρεπής αναλογιζόμενοι και την απουσία εμπειρίας του.

Πριν λίγες ημέρες συμπλήρωσε το 24ο έτος πραγματοποιώντας άλμα στην απόδοσή του. Ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι εμφανίσεις του ήταν αξιοπρόσεκτες και σε μερικά ντέρμπι ήταν από τους ιδιαίτερα διακριθέντες. Η άνοδός του ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, στον ίδιο εναπόκειται να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος και την επόμενη σεζόν. Πέρσι έκλεισε τη χρονιά μετρώντας 20 συμμετοχές (17 βασικός) φέτος αύξησε τα λεπτά του κατά 30% φτάνοντας στις 28 συμμετοχές (25 βασικός), δείγμα της προόδου του.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

Την περίοδο 2015-16 σε ηλικία 19 χρόνων κατάφερε να αγωνιστεί σε 11 αγώνες πρωταθλήματος. Τις επόμενες δύο ποδοσφαιρικές περιόδους ο Ιωάννης Πίττας έριξε τα νούμερά του, αφού την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε σε επτά αγώνες και πέρσι σε έξι. Φέτος στα 22 του χρόνια αποφάσισε να μετακομίσει στην Ένωση σε μια προσπάθεια, να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του γιατί κινδύνευε να μεγαλώνει και να μην έχει εμπειρίες. Στην ομάδα του Παραλιμνίου αναδείχθηκε σε πολύτιμη μονάδα και ένας από τους ποδοσφαιριστές του φετινού πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην απόδοσή του. Οι έξι αγώνες έγιναν 28 και φτάνοντας μάλιστα και στα εννέα γκολ. Η αγωνιστική άνοδός του είναι εμφανής και επιστρέφει στον Απόλλωνα, με 1915 λεπτά συμμετοχής και σχεδόν διψήφιο αριθμό γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ