aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ«Πεντάρα» με σούπερ Χουράδο!

«Πεντάρα» με σούπερ Χουράδο!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε σε μια επιβλητική νίκη με 5-2 επί της Νέας Σαλαμίνας, η οποία είχε προηγηθεί στο 32’ με 2-0 μέσα στο Τσίρειο. Με αντεπίθεση διαρκείας και με τον Χουράδο να πετυχαίνει χατ-τρικ φθάνοντας τα 15 στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να «πιάνει» τους Τρισκόφσκι και Νέμετς στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Τσίρειο με μεγάλη νίκη, δέκα μέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. 

Το παιχνίδι με επτά γκολ άφησε ικανοποιημένους τους λιγοστούς φίλους του ποδοσφαίρου. Πλούσιο θέαμα με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται απελευθερωμένες, χωρίς πίεση και άγχος για τους βαθμούς. Η ΑΕΛ νωρίς στο παιχνίδι προέβη σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Γκαθτανιάγα αποχώρησε στο 12’ για να πάρει τη θέση του ο Φιντέλις. Στο 22’ ο Κορέια με μπαλιά από αριστερά έδωσε την ευκαιρία στον Ονουέγκμπου με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Στο 31’ ο Λύτρας απέκρουσε το σουτ του Ντα Σίλβα από το ύψος του πέναλτι. Εκεί που έψαχναν την ισοφάριση οι γηπεδούχοι, έγινε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους στο 32’ με τον Ελουντού. Στο 40’ με νέα επέμβαση ο Λύτρας είπε «όχι» στο σουτ του Αντάμοβιτς. Η ΑΕΛ μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2), με ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα. Στη φάση του γκολ της ΑΕΛ, ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι (ήταν εντός περιοχής η παράβαση στον Σχράνζ), όμως υπέδειξε φάουλ εκτός περιοχής.

Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη, ήταν πολύ καλύτερη, με τον Ντα Σίλβα να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Στο 53’ ο Χουράδο από κοντά με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο, ενώ σουτ στο 59’ του Ντα Σίλβα ήταν άστοχο. Στη συνέχεια, ο Αβραάμ πέτυχε γκολ το οποίο κακώς ακυρώθηκε (δεν είχε βγει η μπάλα εκτός όπως υπέδειξε ο βοηθός), όμως στο 71’ από κοντά με πλασέ ο Χουράδο έκανε το 2-2, ενώ ο ίδιος στο 74’ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα λεπτό αργότερα (75’) από μπαλιά του Ν. Τεϊσέιρα, ο Νουρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να φτάσουν στο 4-2 οι γηπεδούχοι, ενώ στο 83’ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ο Χουράδο διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊξέιρα, Α. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Λαφράνς, Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς, Αβραάμ, Ντα Σίλβα, Χουράδο, Σχρανζ.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Λύτρας, Τζαΐλσον, Γκαρσία, Μιντίκκης, Χατζηκωνσταντή, Κορέια, Νουρ, Κωστή, Τιάγκο, Ελουντού Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 45+2′ Ντα Σίλβα, 72′, 75′, 84′ Χουράδο, 76′ αυτ. Νουρ / 21′ Κίνγκσλεϊ, 33′ Ελουντού

Κίτρινες: Σχαρνζ

Αποβολές:

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Ξενοφώντος

4ος: Ροβέρτος Κώστα

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ