aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠαρέμβαση Κλεάνθη Γεωργιάδη για το γήπεδο στη Λεμεσό

Παρέμβαση Κλεάνθη Γεωργιάδη για το γήπεδο στη Λεμεσό

Mε γραπτή του επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, απαντά στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λεμεσού που αναφέρεται στο γήπεδο της Λεμεσού.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μου έκπληξη ενημερώθηκα για την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λεμεσού που θυμήθηκε να ασχοληθεί με το γήπεδο Λεμεσού. Είναι γνωστό ότι το έργο αυτό χρονολογείται από την εποχή προηγούμενων Κυβερνήσεων και κληθήκαμε να νομιμοποιήσουμε παρατυπίες στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το θέμα γνωρίζουν τα προβλήματα που έπρεπε να υπερπηδηθούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του έργου έγινε από τα σωματεία, τελικά αυτό πρέπει να προσαρμοστεί στις διαδικασίες του δημοσίου με όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα και δυσκολίες.

Πρέπει να επισημάνω ότι λόγω της συντονισμένης εργασίας όλων των εμπλεκομένων, πολλά εκ των προβλημάτων έχουν ήδη ξεπεραστεί, κάποια δε άλλα οδεύουν προς τελική επίλυση. Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θεωρώ ότι έκανε όλα όσα έπρεπε και ευελπιστώ ότι το ίδιο θα πράξουν και τα σωματεία για να μην προκύψει οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου.

Θεωρώ ότι τα περί «εκτός ελέγχου» και «μη προοπτική επίλυσης» είναι άδικα και αυθαίρετα.  Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και χωρίς προοπτική υλοποίησης του έργου τον καιρό που το ΑΚΕΛ ήταν κυβερνών κόμμα και διαχειριζόταν το έργο.  Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ανέτρεψε την πορεία μη υλοποίησης και έβαλε το έργο σε τροχιά πραγματοποίησης.

Η σοβαρότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ως και η προσωπική εμπλοκή του ίδιου του Προέδρου, εξασφαλίζει την πραγματοποίηση του ονείρου των Λεμεσιανών για απόκτηση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.  Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας μη εμπλέξουμε ένα έργο αθλητικής υποδομής σε μικροπολιτική αντιπαράθεση.

Αντιπαρέρχομαι τις προσβλητικές αναφορές στην ανακοίνωση και καλώ τους φίλους του ΑΚΕΛ Λεμεσού σε συνάντηση για να έχουν την ευκαιρία πληρέστερης ενημέρωσης, και βεβαίως είμαι στην διάθεση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για συζήτηση του θέματος».

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λεμεσού

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα βρίσκονται εκτός ελέγχου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προσθέτουν. “Παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση ως προς τα χρονοδιαγράμματα και δεν διαφαίνεται προοπτική επίλυσης των προβλημάτων”.

Στέλνουν παράλληλα μήνυμα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη: “Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του, όπως συντονισμένα και σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της πόλης και των σωματείων της Λεμεσού. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ, θα ζητήσει όπως συζητηθεί κατεπείγον στην επιτροπή παιδείας της Βουλής το θέμα”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ