aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠαντελίδης: «Φεύγω αύριο, περιμένω τη συνάντηση – Δεν θέλω να χρεωθώ κάτι χωρίς να φταίω»

Παντελίδης: «Φεύγω αύριο, περιμένω τη συνάντηση – Δεν θέλω να χρεωθώ κάτι χωρίς να φταίω»

Τον απολογισμό της θητείας του στην ΑΕΛ και τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον του στους γαλαζοκίτρινους ανέλυσε ο Σάββας Παντελίδης. Ο Ελλαδίτης προπονητής των γαλαζοκιτρίνων μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για όλα τα θέματα που αφορούν τον ίδιο και την ομάδα της Λεμεσού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την έως τώρα παρουσία του στην ΑΕΛ και το κυπριακό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό απ’ ότι φαινόταν από μακριά. Σε αυτούς τους σχεδόν πέντε μήνες κάναμε βήματα προόδου, όχι αρκετά για να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά γενικά σαν εικόνα έχουμε παρουσιάσει μια βελτίωση. Τροχοπέδη ήταν ότι λόγω κορωνοϊού και συνεχόμενων παιχνιδιών δεν καταφέραμε μέσα από την προπόνηση να βελτιωθούμε περισσότερο. Η ομάδα έφτασε σε καλό σημείο, αλλά θα μπορούσαμε περισσότερα».

Για τις δυνατότητες που είχε η ΑΕΛ: «Αν είχε μπει το γκολ που χάσαμε στα τελευταία λεπτά ασφαλώς και θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Αποκλειστήκαμε από δύο ισοπαλίες. Στο πρωτάθλημα χάθηκε χρόνος για να μπορέσουμε να μπούμε στην εξάδα. Την είσοδό μας τη χάσαμε με τις ομάδες που είναι στο κάτω γκρουπ. Χάθηκαν οκτώ βαθμοί και η διαφορά για να μπούμε εξάδα ήταν 8-9 βαθμοί».

Για την κριτική που έγινε μετά τον επαναληπτικό με την Ομόνοια: «Μετά το παιχνίδι είναι εύκολο να λέμε πράγματα. Χθες έβλεπα το Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ και έκανα σκέψεις. Στο ημίχρονο θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά όταν έχεις παίκτες που δεν γνωρίζεις πώς θα ξεκινήσουν το ημίχρονο δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές. Υπάρχουν δεδομένα που καλό είναι να μην τα γνωρίζει κάποιος γιατί βοηθάνε τον αντίπαλο. Στο ημίχρονο είχαμε τρεις παίκτες που πήγαιναν καλά και θα μπορούσαν στο δεκάλεπτο να ζητήσουν αλλαγή. Αν ήταν γνωστό σε σας θα ήταν γνωστό και στον αντίπαλο».

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του: «Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να κάνω κάτι. Εντός των ημερών φαντάζομαι ότι θα υπάρχει συνάντηση. Δεν είναι θέμα για δημοσιοποίηση. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμα, είναι κοντά. Μπορεί να γίνει συνάντηση και πριν να φύγω. Φεύγω αύριο το απόγευμα. Δεν βρισκόμαστε όλη την ώρα. Μπορεί να συμβεί και μέχρι αύριο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει».

Για το κατά πόσον ο ίδιος επιθυμεί να ανανεώσει και τα δικά του «θέλω» για να παραμείνει: «Σε ένα γάμο πρέπει να θέλουν και οι δύο. Βλέποντας τη δυναμική της ΑΕΛ θεωρώ ότι είναι ομάδα που πρέπει να χτιστεί διαφορετικά. Το 60-70% σε μια ομάδα είναι το τι γίνεται το καλοκαίρι. Το πώς χτίζεις το ρόστερ έχει μεγάλη σημασία. Πια δεν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 3-4 ομάδων, υπάρχουν άλλες 2-3 που έρχονται δυναμικά με αρκετά χρήματα και ψηλά μπάτζετ. Μια ομάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική μόνο με τους φιλάθλους και τη φανέλα αλλά και με το μπάτζετ. Αν είχε κάτι που δεν πήγε καλά φέτος ήταν ο σχεδιασμός. Αυτά που απαιτεί η ομάδα απαιτούν αντάξιο προγραμματισμό. Αυτή η ομάδα χρειάζεται να έχει σωστές βάσεις από την αρχή. Δεν είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρει μόνο τι χρήματα θα πάρω. Με ενδιαφέρει να πετύχω. Πρέπει να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και αν συμφωνούμε όλα καλά. Αν δεν συμφωνούμε δεν υπάρχει λόγος να στεναχωρηθούμε αργότερα».

Για τις κινήσεις που έγιναν τον Γενάρη: «Θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερες».

Για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν και τη συμμετοχή του σε αυτόν: «Ποιος προπονητής που δεν είναι για την επόμενη χρονιά μπορεί να συμμετέχει στον προγραμματισμό; Πιστεύετε ότι εγώ θα μπορούσα να δώσω την άποψή μου για το τι μπορεί να γίνει του χρόνου από τη στιγμή που μπορεί να μην είμαι; Δεν μπορώ να συμμετάσχω. Μπορεί να είναι μόνο συμβουλευτική και τίποτα παραπάνω η συμμετοχή μου».

Για τη φημολογία περί συμφωνίας της ΑΕΛ με ποδοσφαιριστές: «Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει κάτι επίσημο δεν μπορώ να πω. Πρέπει να είμαι υπόλογος για κάτι που λέω, αν πω την άποψή μου για ανανεώσεις και μεταγραφές, μετά από μήνες να μπορώ να πάρω την ευθύνη. Πώς θα πάρω την ευθύνη αν δεν έχω συμμετάσχει σε αυτό;».

Για το κατά πόσον οι συμφωνίες με ποδοσφαιριστές ενδεχομένως να αποτελέσουν τροχοπέδη για ανανέωση της συνεργασίας τους: «Δεν το βλέπω έτσι. Ασφαλώς υπάρχουν πράγματα που έπρεπε να γίνουν, όπως η ανανέωση του Σάντος. Υπάρχουν άλλα πράγματα που σαφώς έπρεπε να γίνουν. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει την επόμενη μέρα, όμως στον μεγάλο σχεδιασμό πρέπει να είναι υπεύθυνος και υπόλογος ο προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής, τουλάχιστον με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών. Όταν συμμετέχω στον προγραμματισμό θα το καταλάβετε».

Για τον Φραντζή και τα νεαρά ταλέντα της ΑΕΛ: «Μαθαίνει και προσαρμόζεται πολύ γρήγορα, σε εξαιρετικό επίπεδο. Δουλεύει πάρα πολύ, σε υπερθετικό βαθμό. Είχε να παίξει ένα χρόνο και στο πρώτο ματς πέρασε τα 12,5 χιλιόμετρα. Δεν γνώριζα κανέναν πριν έρθω. Στο πρώτο ματς που ήρθα έβαλα τον Ανδρέου, έβλεπα στην προπόνηση ότι μπορεί να κάνει κάτι. Υπάρχει ένα πρόγραμμα για τους μικρούς αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμο. Οι μικροί πρέπει να παίζουν όταν είναι έτοιμοι, αν δεν είναι έτοιμοι δυσκολεύονται να το ξεπεράσουν. ΤΟ μεγάλο πρόβλημα των παιδιών που έρχονται στην πρώτη ομάδα είναι να ξεπεράσουν το σοκ της διαφοράς ηλικίας. Απ’ εκεί που παίζουν με παιδιά, πρέπει να γίνουν άνδρες».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Η ΑΕΛ είναι οι φίλαθλοι και η διοίκησή της. Να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από φέτος. Το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ