aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠαίρνει τον Ριστέφσκι για την άμυνα, εάν…

Παίρνει τον Ριστέφσκι για την άμυνα, εάν…

TOY KΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ενίσχυση του κέντρου άμυνάς της επιδιώκει η ΑΕΛ, θέλοντας να αυξήσει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα. Ο Κέρκεζ το ψάχνει εδώ και καιρό. Μια από τις περιπτώσεις που τον απασχολούν ζεστά και αποτελεί προτεραιότητα είναι ο Κίρε Ριστέφσκι (δεξιά στη φωτό). Πρόκειται για 30χρονο (22.10.1990) Σκοπιανό που αγωνίζεται στην Ουίπεστ Ουγγαρίας. Είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Σκοπίων. Είναι αριστεροπόδαρος, όπως δηλαδή επιθυμούν στην ΑΕΛ, και μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο της άμυνας εάν κριθεί αναγκαίο.

Παρόλο που διατηρεί συμβόλαιο με την ομάδα του έως το τέλος της σεζόν, η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει, φαίνεται πως δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για να ανοίξει ο δρόμος για την ΑΕΛ. Αυτό που θα πρέπει όμως να γίνει, για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές είναι να μειώσει ο Ριστέφσκι τις απαιτήσεις του. Για την ώρα, χωρίζει οικονομική διαφορά ΑΕΛ και ποδοσφαιριστή. Καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθεί η διαφορά και να υπάρξει κατάληξη στις μεταξύ τους συζητήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο βάσει του τι ισχύει σήμερα. Ο Κέρκεζ έχει και εναλλακτικές επιλογές, όμως ο Ριστέβσκι αποτελεί τον διακαή πόθο.

Πριν καταλήξει στην Ουίπεστ τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Ριστέφσκι πέρασε από τις Βάσας, Ραμποτνίσκι, Τίρανα, Σλάβια Σόφιας, Μπούλιτς Μπαλς, Ελμπασάνι και Πέλιστερ από την οποία άρχισε την καριέρα του. Μάλιστα, με την Πέλιστερ αγωνίστηκε ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2008 μόλις στα 18 του χρόνια, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει με 1-0 και να παίρνει την πρόκριση, ο Ριστέφσκι αποβλήθηκε στο 77’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ