aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάφος FC – ΑΕΛ: Τη βομβάρδισε με το... κανόνι του Ναβαρόνε! (video & pics)

Πάφος FC – ΑΕΛ: Τη βομβάρδισε με το… κανόνι του Ναβαρόνε! (video & pics)

«Τα Κανόνια του Ναβαρόνε» (αγγλικά: The Guns of Navarone), είναι μια πολεμική περιπέτεια Αμερικανο-Βρετανικής παραγωγής του 1961 σε σκηνοθεσία Τζέι Λι Τόμσον, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστορήμα του Αλίστερ ΜάκΛεαν.

Κλασική πολεμική περιπέτεια επικών διαστάσεων με συνεχή δράση, ηρωισμούς, αυτοθυσίες, προπαγάνδα και Έλληνες αντάρτες να μιλούν απταίστως αγγλικά. Το φιλμ γυρίστηκε στη Ρόδο και τα εντυπωσιακά για την εποχή τους ειδικά εφέ τιμήθηκαν με Όσκαρ ενώ η ταινία ήταν υποψήφια για άλλα έξι βραβεία.

Ο Ναβαρόνε Φουρ της Πάφος FC με… κανονιά στο 18’ χάρισε τη νίκη στην παφιακή ομάδα με 1-0 επί της ΑΕΛ, υποχρεώνοντάς την στην τέταρτη φετινή ήττα της και ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς. Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Πάφος FC στο πρωτάθλημα που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και έβαλε πλώρη για διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη εξάδα. Η ΑΕΛ ήταν ακίνδυνη επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών, όμως έμεινε «άσφαιρη» για τέταρτη φορά φέτος.

Το ματς…

«Γαλάζιο» ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, είχαν τον έλεγχο αλλά και την ουσία. Η παφιακή ομάδα απείλησε στο 11’ για πρώτη φορά με τον Μπεριγκό, το πλασέ του οποίου πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 19’ ο Φουρ άνοιξε το σκορ. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι από πλάγια θέση και με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Βοζίνια.

Ο Φουρ κατέγραψε άλλη μια σπουδαία φάση στο 40’ μετά από σουτ-βολίδα που επιχείρησε, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ των γαλαζοκιτρίνων. Η μοναδική ευκαιρία που σημείωσε η λεμεσιανή ομάδα καταγράφηκε στο 43’ μετά από συρτό σουτ του Παπαφώτη, το οποίο κατέληξε μόλις δίπλα από την εστία του Ρούντκο.

Η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερη, δημιούργησε πολύ καλές προϋποθέσεις όμως ο Ουκρανός κίπερ των γηπεδούχων αλλά και η αστοχία, δυσκόλεψαν την προσπάθεια των παικτών του Κέρκεζ. Στο 52’ το δυνατό σουτ του Μαέ δεν βρήκε στόχο και πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 56’ ο Ρούντκο απέκρουσε εντυπωσιακά το ψηλοκρεμαστό σουτ του Τόρες. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, ενώ στο 79’ η Πάφος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Φουρ σε διάστημα δύο λεπτών (!) δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες για φάουλ, και έντεκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, ο Νικολάου του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος F.C. (Ντιμίτρι Μιχαϊλένκο): Ρούτκο, Αραγιούρι, Βαλερινάνος, Σάις, Αουρέλιο, Φυλακτού (67′ Ακάλε), Χάτσινσον, Φουρ, Βαλακάρι, Ράκελς, Μπεριγκό.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου (74′ Γκαζαριάν), Τεϊσέιρα, Ράσο, Σάντος, Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Παπαφώτης (65′ Αβραάμ), Τόρες, Ντανίλο, Μαέ.

Σκόρερ: 18′ Φουρ

Κίτρινες: Αραγιούρι / Μεντόγιεβιτς (3η), Τόρες, Αβραάμ, Σάντος

Αποβολές: 79′ Φουρ

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ