aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠάει για υπέρβαση με τον Σνεκ, στη λίστα άλλοι πέντε αριστεροπόδαροι στόπερ

Πάει για υπέρβαση με τον Σνεκ, στη λίστα άλλοι πέντε αριστεροπόδαροι στόπερ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σε προχωρημένες επαφές με τον Ολλανδό σέντερ μπακ Σάντρο Σνεκ, βρίσκεται η ΑΕΛ. Πρόκειται για αξιοπρόσεκτο αμυντικό, καθώς προέρχεται από σεζόν με 22 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία της πατρίδας του με τη φανέλα της Τβέντε. Δείγμα της αξίας του, μα και του βαθμού δυσκολίας της απόκτησής του. Άλλωστε, όπως προκύπτει από τις τάξεις του συλλόγου της Λεμεσού, πρέπει να γίνει μεγάλη οικονομική υπέρβαση για να πει το «ναι». Εξ ου και όπως πληροφορείται η «Goal News», στη λίστα του Ντούσαν Κέρκεζ υπάρχουν (καλού-κακού) άλλοι πέντε αριστεροπόδαροι στόπερ.

Ο Σνεκ είναι 27 ετών, είναι ύψους 1.88μ. και έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται επίσης ως αριστερός μπακ, γεγονός που συγκαταλέγεται στα θετικά αγωνιστικά στοιχεία, που έκαναν τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων να τον ξεχωρίσει. Μικρός μεταπήδησε από την Όμνιγορλντ (σήμερα είναι γνωστή ως Αλμέρε Σίτι) στην περίφημη ακαδημία του Άγιαξ. Εντούτοις, αν και σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, δεν καθιερώθηκε ποτέ στον ολλανδικό ποδοσφαιρικό κολοσσό.

Έτσι, στα μέσα της περιόδου 2012-13 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκόου Αχέντ Ίγκλς, η οποία στη συνέχεια τον έκανε δικό της. Μετά από 5,5 σεζόν με πλούσιες συμμετοχές, τρεις στην Α’ και 2,5 στη Β’ Κατηγορία, πήρε μετεγγραφή για την Τβέντε το καλοκαίρι του 2018. Πέρασε μία όχι και τόσο καλή περίοδο με μόλις 11 παρουσίες στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ωστόσο τη σεζόν 2019-20 στην Α’ Κατηγορία είχε 22 συμμετοχές, όλες βασικός.

Ο Σνεκ είχε βιώσει και ευρωπαϊκή εμπειρία δύο συμμετοχών σε προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ (2015-16) με την Γκόου Αχέντ Ίγκολς. Ήταν βασικός δίχως να αντικατασταθεί στα ματς με τη Φερεντσβάρος, όταν η ολλανδική ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό (1-1, 1-4).

Από εκεί και πέρα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Αριάδνη Γενεθλίου, επιβεβαίωσε σε χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις της (Σπορ FM) το ενδιαφέρον για τον μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Φακούντο Περέιρα. «Είχε γίνει επαφή, αλλά αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε κάποιες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Έχουν προταθεί αρκετοί και θα βγουν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες».

Ο μετεγγραφικός σχεδιασμός «τρέχει» λοιπόν και καταπιάνεται τόσο με προσθήκες όσο και με ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων. Όπως γράψαμε και χθες, η ομάδα της Λεμεσού μετρά αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας (την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση με τις καθιερωμένες εξετάσεις). Έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλουν οι γαλαζοκίτρινοι το κλείσιμο όσον το δυνατόν περισσότερο εκκρεμοτήτων, που αφορούν στον καταρτισμό του έμψυχου δυναμικού της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ