aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάμπος Xριστοδούλου για ΑΕΛ - Ομόνοια: «Θα σκεφτεί πως θα την σκοτώσει»

Πάμπος Xριστοδούλου για ΑΕΛ – Ομόνοια: «Θα σκεφτεί πως θα την σκοτώσει»

Ίσες πιθανότητες για να κερδίσουν το σημερινό (13/3, 18:30) ντέρμπι κορυφής έδωσε σε ΑΕΛ και Ομόνοια ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο Κύπριος τεχνικός που οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια και εργάστηκε προ τετραετίας στην Ομόνοια μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ανέλυσε τους δύο «μονομάχους», σημείωσε πως ο νικητής εάν υπάρξει θα αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ για κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στάθηκε στους δύο τερματοφύλακες Φαμπιάνο και Βοζίνια, οι οποίοι αναμένεται να είναι κομβικοί για το τελικό αποτέλεσμα.

Η εξαιρετική αμυντική γραμμή της Ομόνοιας, είναι πλεονέκτημα;

«Η Ομόνοια είναι σίγουρα ομάδα που μας έχει δείξει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ότι δύσκολα δέχεται γκολ. Η λειτουργία της σαν ομάδα στην άμυνα είναι πολύ σωστή και λειτουργική. Έχει ένα τερματοφύλακα, τον Φαμπιάνο, που έχει δείξει ότι είναι καλός και δύσκολα δέχεται γκολ. Από την άλλη η ΑΕΛ δείχνει τις αρετές της μεσοεπιθετικά ότι έχει τους παίκτες για να βρει φάσεις και να πετύχει γκολ. Ποδόσφαιρο είναι, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Αναλόγως ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση. Θα παίξουν ρόλο τα αυτού των δύο ομάδων, ποια ομάδα θα προηγηθεί και ποια είναι πιο έτοιμη να πάρει τους τρεις βαθμούς, που θέλουν και οι δύο.

Θα έλεγα ότι δεν είναι η Ομόνοια ομάδα που θα της πέσει η ψυχολογία επειδή βγήκε από το κύπελλο. Ξανά φέτος, για ένα διάστημα δεν ήταν στα καλά της και τελικά νίκησε τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά σύντομα θα συνέλθουν. Είναι ένα ντέρμπι με ισάξιο αντίπαλο, όλα θα εξαρτηθούν από το ποια ομάδα θα βρεθεί στη μέρα της. Έχουν ίσες πιθανότητες.

Για την ΑΕΛ είναι ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση;

Σίγουρα στην ΑΕΛ έχει μπει το DNA του πρωταθλητή, της μεγάλης ομάδας. Υπήρχε και στα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει δυναμώσει. Υπάρχει ένας προπονητής για χρόνια, που δουλεύει σωστά. Κάθε χρόνο η ΑΕΛ έχει σταθερό ρόστερ, ο προπονητής και όσοι κάνουν τις μετεγγραφές κάνουν σωστές επιλογές και υπάρχουν πολύ λίγες αλλαγές. Υπάρχει σταθερότητα σε όλο το φάσμα της ομάδας. Είναι πλεονέκτημα. Στο μυαλό των ανθρώπων της διοίκησης στο ξεκίνημα ήταν μια καλή πορεία για την Ευρώπη και αν έρθει το κάτι παραπάνω θα ήταν ευπρόσδεκτο. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί δεν είχε το άγχος του πρωταθλητισμού, όπως την Ομόνοια, την Ανόρθωση, τον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ. Βλέπουμε μια ΑΕΛ που παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν καλύτερη. Σε κάποια παιχνίδια δεν έπαιζε τόσο καλά, αλλά πάλι κέρδιζε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Είναι φυσικό να βρουν τα πόδια τους και πατήματα τους, όπως έγινε. Δίκαια η ΑΕΛ βρίσκεται εκεί. Είναι ντέρμπι 50-50 αύριο. Θα χαθούν βαθμοί και θα κερδηθούν, εκεί που δεν το περιμένεις. Οι επόμενες 3-4 αγωνιστικές θα είναι αμφίρροπες, θα έχουμε αλλαγές στην βαθμολόγια.

Αν υπάρχει φαβορί για το πρωτάθλημα:

Δεν υπάρχει φαβορί. Στο ντέρμπι ΑΕΛ – Ομόνοια, όποια νικήσει θα έχει μικρό προβάδισμα. Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις, είναι και οι άλλες δυο (Απόλλων και Ανόρθωση) εκεί. Θα είναι αμφίρροπο, θα πάει μέχρι τέλους και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Νούμερο ένας κίνδυνος που πρέπει να εξουδετερώσει ο Κέρκεζ:

Όλοι μιλάνε για την αριστερή πλευρά, που είναι το δυνατό σημείο της Ομόνοιας. Αλλά θα έλεγα για εμένα η Ομόνοια έχει κι άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μια ομάδα που παίζει με κάθετο ποδόσφαιρο και βγαίνει από πλάγια. Έχει ταχύτητα και αν της αφήσεις χώρο θα σου κάνει ζημιά, κυρίως στις αντεπιθέσεις. Αν δούμε κάποια παιχνίδια, που κάποιες ομάδες έκλεισαν πολύ καλά την αριστερή πλευρά, είδαμε μια Ομόνοια να βρίσκει ευκαιρίες και να τελειώνει το παιχνίδι. Η Ομόνοια αν βρεθεί στη μέρα της παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε. Αν πεις ότι κλείνεις κάποιο κομμάτι, είτε αριστερά είτε δεξιά, και στο μυαλό σου έχεις πώς να την αντιμετωπίσω και όχι πως αυτή θα με αντιμετωπίσει θα χάσεις το παιχνίδι. Θα πρέπει ως ΑΕΛ εσύ να την προβληματίσεις πως θα σταματήσει τα ατού σου. Δεν πιστεύω ότι κάποια ομάδα θα σκεφτεί πως θα εξουδετερώσει την άλλη, αλλά πως θα την σκοτώσει. Μιλάμε για δυο μεγάλες ομάδες.

Αν οι δύο ομάδες έχουν κάποια αδύνατα σημεία…

Πιο σημαντικό είναι να βρεθούν στη μέρα τους. Βλέπουμε όταν δεν είναι στη μέρα τους έχουν κακά παιχνίδια. Η ΑΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα είχε ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια και όμως νίκησε, αν και η Σαλαμίνα δικαιούταν κάτι περισσότερο. Θα έλεγα ο κακός τους εαυτός και μια άσχημη εμφάνιση, που να συνοδεύεται από καλή εμφάνιση της αντιπάλου θα γείρει την πλάστιγγα. Σίγουρα υπάρχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, αλλά δεν θα είναι αυτά που θα δώσουν το αποτέλεσμα. Πρέπει η μια ομάδα να είναι εξαιρετική και η άλλη κακή, για να μπορέσει να επιβληθεί.

Για τους Φαμπιάνο και Βοζίνια:

Ο Φαμπιάνο είναι ένας τερματοφύλακας που έχει δώσει αρκετούς βαθμούς στην Ομόνοια. Αν δεν έχεις καλό τέρμα δεν πας πουθενά. Ο Βοζίνια χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος. Τον Βοζίνια το χαρακτηρίζει το προσόν ότι ξέρει πολύ καλά πως να παίζει την μπάλα με τα πόδια. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα που θέλει να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Πέρσι στοίχισαν κάποια λάθη που έκανε με τα πόδια. Φέτος όμως είναι πιο σοφός και παίρνει λιγότερα ρίσκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ