aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάμπος: «Έπαιξε το όνομά μου για τον ΑΠΟΕΛ, έφυγα με πικρία από την ΑΕΛ»

Πάμπος: «Έπαιξε το όνομά μου για τον ΑΠΟΕΛ, έφυγα με πικρία από την ΑΕΛ»

Για τα συναισθήματά του πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ, τον Ολυμπιακό, την πορεία της Ανόρθωσης, τον ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο μίλησε ο Πάμπος Χριστοδούλου. Ο Κύπριος τεχνικός ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» στη Cytavision και μίλησε για όλους και για όλα.

Oι σημαντικότερες τοποθετήσεις

Πώς βλέπεις την Ανόρθωση: «Μια ομάδα με σταθερότητα. Επικρατεί σοβαρότητα σε όλες τις γραμμές της. Μια ομάδα που θέλει να πετύχει στο πρωτάθλημα πρέπει να είναι σοβαρή στα λεγόμενα μικρομεσαία παιχνίδια. Στα ντέρμπι είναι ισάξιες οι ομάδες. Ο Ράγιος μέχρι στιγμής είναι παίκτης κλειδί».

Ποιος παίκτης στον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει την διαφορά; «Ο Αζουλάο έχει έρθει και για μένα είναι από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν. Μου κάνει την διαφορά ο Ζαχαρίου. Ο Ενόχ έχει έρθει για αυτό. Αλλά είμαστε μια ομάδα συνόλου. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον».

Η άποψη σου για τον φετινό ΑΠΟΕΛ; «Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάντα ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να το δεις να μην έχει την εμφάνιση που θέλει ο κόσμος, αλλά πάντα καταφέρνει να κερδίζει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα. Στο τέλος της ημέρας χωρίς να παρουσιάσει καλό ποδόσφαιρο παίρνει τους βαθμούς. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται και θα είναι καλύτερο στη συνέχεια»

Είναι ποιοτικά ανώτερη ομάδα; «Η ποιότητα σαν μονάδες είναι μεγάλη. Πρέπει όμως τις μονάδες να τις κάνεις ομάδα. Έχει DNA αυτή η ομάδα, το βλέπεις και στην Ευρώπη».

Θα σε ενδιέφερε να αναλάβεις τον ΑΠΟΕΛ; Είχες ποτέ πρόταση; «Αυτό εννοείται. Ποιος δεν θα ήθελε να δουλέψει στον ΑΠΟΕΛ για έναν φιλόδοξο προπονητή. Δεν το κρύβω πως έπαιξε το όνομα μου τα περασμένα χρόνια. Δεν ήταν κάτι προχωρημένο. Δεν ήμουν ποτέ κοντά».

Για τα συναισθήματά του πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ: «Αυτή η ομάδα και αυτός ο κόσμος, το τι έχω ζήσει εκείνη τη χρονιά, να παίρνεις πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, να βλέπεις ανθρώπους να κλαίνε, και αυτό το πράγμα δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στην Κύπρο. Μόλις μπήκα στο γήπεδο με χειροκρότησε ο κόσμος. Έχω φύγει με πικρία επειδή και τη δεύτερη φορά που έφυγα ήμουν στην πρώτη θέση. Έχω δουλέψει σε αρκετές ομάδες και έχω συνηθίσει και πλέον δεν με πειράζει τίποτα».

Για την πορεία του Ολυμπιακού: «Σε όλα μας τα παιχνίδια είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις αυτό. Κόντρα στην Ομόνοια, κόντρα στην ΑΕΚ, την ΑΕΛ τους είδαμε στα μάτια. Εκτός από τον αγώνα με την Ανόρθωση».

Ο κύριος Τορναρίτης μας είπε πως είναι μεγάλος προπονητής ο Πάμπος: «Όλοι οι προπονητές κουβαλούν μια τρέλα. Για μένα ο Χριστόφορος είναι το Α και το Ω στον Ολυμπιακό. Ένας πολύ καλός άνθρωπος, είναι νικητής, δεν θέλει να χάνει. Έρχεται με το μηχανάκι στη προπόνηση, κάνει χαβαλέ με τους παίκτες. Στις αρχές δεν συμφωνούσαμε σε όλα. Στην πορεία τα βρήκαμε, μέχρι να τον καταλάβω τι εννοούσε ήθελα χρόνο. Τώρα πάμε στο «Moon» πίνουμε τους ναργιλέδες μας και συμφωνούμε σε όλα. Τώρα τον κατάλαβα».

Ποιους ποδοσφαιριστές Κύπριους θέλεις στον Ολυμπιακό; «Μίλησα με τον Νέστορα Μυτίδη. Είχε κάποια θέματα με την ΑΕΛ. Τον ήθελα. Αν είχε δουλευτεί κατάλληλα θα είχε η Εθνική έναν δεύτερο επιθετικό».

Για την πορεία της Εθνικής Κύπρου: «Δεν μπορώ να ξέρω τι στόχους έχουν βάλει. Έχουν έρθει νεαρά ταλέντα. Εμείς τον τότε καιρό δεν είχαμε. Θα έλεγα ότι η Εθνική θα μπορούσε να είχε έναν κορμό. Όπως κάθε ομάδα θέλει κορμό. Αν ήμουν εγώ θα είχα έναν κορμό τον οποίο θα στηριζόμουν. Μετά θα τους ένωνα με νεαρούς. Πρέπει να φέρει και κάποια αποτελέσματα. Να είσαι εκεί, να διεκδικείς. Να υπάρχει στόχος για να σε πιστέψει ο κόσμος. Αν κόσμος δεν σε πιστεύει δεν θα έρχεται στο γήπεδο. Πιστεύω όμως στην Εθνική. Μπορεί να πετύχει. Βλέπουμε ότι η Κύπρος βλέπει στα μάτια μεγάλες χώρες».

Γιατί έφυγες από την Εθνική; «Δεν είναι ώρα αυτή. Υπήρχε μια πρόταση από αλλού. Θέλεις να δουλέψεις σε μια ομάδα με καθημερινότητα. Μου είχε λείψει. Είχα πρόταση από Ελλάδα. Είναι όνειρο να πετύχω στο εξωτερικό. Αν πετύχει κάποιος Κύπριος προπονητής, μετά θα αρχίσουν να πιστεύουν σε μας. Αν δεν ήταν το επίθετο μου Χριστοδούλου και ήταν Χριστοδούλοβιτς δεν θα ήμουν στη Κύπρο».

Για τη θητεία στην Ομόνοια: «Πίστευα πως θα κάναμε μια καλή ομάδα. Προς τιμή τους μου ζητούσαν μέχρι τη τελευταία μέρα να μείνω. Χάσαμε κάποιους παίκτες που ήθελα να κλείσω και θα έκαναν τη διαφορά. Είχα κλειστό τον Ρόμο αλλά τον έχασα. Χάσαμε βαθμούς από τον τερματοφύλακα στον πρώτο γύρο».

Για την φετινή Ομόνοια; «Βλέπω μια σταθερότητα στην άμυνα. Έχει παίκτες ποιότητας και μπορεί να σου κερδίσουν ένα παιχνίδι. Δεν θέλω να πω ποιους παίκτες έχω ξεχωρίσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ