aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάμπος: «Έγινε κριτική αδίκως, κανείς δεν είπε ότι πάμε για πρωτάθλημα»

Πάμπος: «Έγινε κριτική αδίκως, κανείς δεν είπε ότι πάμε για πρωτάθλημα»

Ο Πάμπος Χριστοδούλου μίλησε σήμερα το πρωί Τύπο για το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, την κριτική που δέχθηκε η ομάδα του, το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και όχι μόνο.

Αρχικό σχόλιο: «Νομίζω ότι από την πρώτη μέρα που κάναμε μια δημοσιογραφική διάσκεψη έχω αναφερθεί σε κάποια πράγματα, γιατί αυτή η ομάδα έχει κτιστεί αυτό το καλοκαίρι με νέα πρόσωπα. Υποσχεθήκαμε να γίνουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον για το καλό και το μεγαλείο της ΑΕΛ.

Νομίζω ότι  από αυτά τα 4 παιχνίδια που έπαιξε η ομάδα, στα τρία παίξαμε καλά  αν εξαιρέσουμε το τελευταίο μισάωρο με την Καρμιώτισσα. Έγινε μια κριτική αδίκως. Έχουν έρθει ποδοσφαιριστές σε 3-4 γκρουπ και είναι φυσιολογικό κάποιοι  να είναι πιο έτοιμοι και σε διαφορετικό τέμπο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν σε άλλες θέσεις γιατί  κάποιοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Μετά τη διακοπή του Οκτώβριου  θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Έπρεπε να έχουμε 12 βαθμούς αλλά οι 10 βαθμού που έχουμε είναι αρκετά καλοί. Κανείς δεν είπε ότι πάμε για πρωτάθλημα και κανείς δεν έχει πει ότι με 18 νέους παίκτες ότι από την πρώτη μέρα θα κάνουμε μεγάλα πράγματα. Αυτό που υποσχεθήκαμε είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και εύχομαι και ελπίζω να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Είναι ένα παιχνίδι στην Λεμεσό, το έζησα αρκετές φορές, το βλέπουμε όπως όλα τα άλλα. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Είναι το φαβορί ο Απόλλωνας γιατί κτίστηκε σωστά, έχουν κορμό και λένε και ότι πάνε για πρωτάθλημα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε. Για εμένα μετρά όταν τελειώσει το πρωτάθλημα σε ποια θέση θα τερματίσουμε».

Είναι περισσότερη η πίεση στον Απόλλωνα: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει στρες. Αν δεν μπορείς ν το ελέγξεις τότε δεν μπορείς να είσαι στο ποδόσφαιρο. Η διαφορά της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα είναι ο κορμός που έχουν σε σχέση με εμάς. Αν έχει περισσότερο στρες ο Απόλλων δεν το ξέρω».

Αν τον προβληματίζει που δεν σκόραραν οι επιθετικοί: «Εγώ είμαι χαρούμενος που σκοράρουν οι άλλοι παίκτες. Από τη στιγμή που βρίσκεις ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ. Αν εξαιρέσω τον Ουέλιγκντον οι υπόλοιποι δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση».

Ο τρόπος παιχνιδιού και η φιλοσοφία του: Εσείς βλέπετε τις ομάδες μου να προσπαθούν να αμυνθούν και να βάλουν ένα γκολ; Όταν βρίσκεις 16 ευκαιρίες και ο αντίπαλος δεν σου κάνει φάση. Αν αυτό λέγεται αμυντικό ποδόσφαιρο τότε έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά. Πριν την παρουσία μου στην Εθνική, είχε δύο χρόνια να σκοράρει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να επιτίθεται η ομάδα μου και ο αντίπαλος να μην κάνει ευκαιρίες. Κλείσαμε όλους τους αντίπαλους στα τετράγωνα, βρήκαμε ευκαιρίες και στα πλείστα παιχνίδια δεν μας έκαναν σουτ. Το 2011-12 η ΑΕΛ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Πότε θα είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα: Βάσει της δουλειάς που γίνεται, μετά τις 7 του Οκτώβρη και τη διακοπή θα είμαστε σε καλό στάδιο. Μια τριάδα ποδοσφαιριστών, ο Σάρκι, ο Γεωργιάδης και ο Αρουαμπαρένα άργησαν να έρθουν και μεσοεπιθετικά, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες επιλογές, δεν είναι 100% έτοιμοι.

Για τον κόσμο της ΑΕΛ: Θέλω ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας όπως πάντα, σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Οι νέοι παίκτες θέλουν να δουν μια γεμάτη κερκίδα, που θα τους ξεσηκώσει στις δύσκολες στιγμές. Τους θέλουμε δίπλα μας, όπως κάνουν σε όλα τα παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ