aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάμπος Χριστοδούλου: Εγγύηση δημιουργίας καλών ομάδων

Πάμπος Χριστοδούλου: Εγγύηση δημιουργίας καλών ομάδων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αν υπάρχει ένας προπονητής στην Κύπρο που θα πρέπει να θεωρείται πλέον εγγύηση δημιουργίας καλών ομάδων, αυτός είναι ο Πάμπος Χριστοδούλου. Όσο κυλούν οι αγωνιστικές αποδεικνύεται ότι η ΑΕΛ της τρέχουσας σεζόν απέχει έτη φωτός από την εικόνα της στην περασμένη. Κάτι που δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν, βάσει της προπονητικής πορείας του.

Απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά του στη Δόξα (2006-10). Θαυμάστηκε για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού (2010-11). Κόντρα στα προγνωστικά έκανε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια μετά από 44 χρόνια (2011-12) και την οδήγησε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2012-13). Έκλεισε στόματα με την πορεία της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Γιούρο 2016, η οποία έφτασε ένα βήμα πριν από τα μπαράζ.

Μοναδικό ψεγάδι της καριέρας του, η σύντομη παρουσία του στον πάγκο της Ανόρθωσης (2013). Απέτυχε ν’ ανατρέψει την πτωτική πορεία της και στο τέλος της σεζόν αποτέλεσε παρελθόν. Ήταν η μοναδική ομάδα στην οποίαν εργάστηκε δίχως να κάνει τις επιλογές των παικτών.

Στην τρέχουσα σεζόν έκανε ξανά τη δουλειά που ξέρει πολύ καλά. Με όπλο του το αποκαλούμενο «καλό μάτι», δημιούργησε ένα σύνολο που μοιάζει ικανό να πρωταγωνιστήσει. Και σύντομα τα άγνωστα σε εμάς ονόματα των πλείστων νεοφερμένων παικτών ακούγονται πια πιο οικεία, καθώς έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους.

Σαφέστατα, άρχισαν να μπαίνουν ιδέες στο μυαλό των «λεόντων», βλέποντας την ομάδα τους στην τρίτη θέση, σε κοντινή απόσταση από τους πρωτοπόρους. Ωστόσο, το πιο πιθανό για τον Χριστοδούλου είναι να επαναλάβει την τακτική του λάου-λάου, όπως έπραξε και το ’12: «Α’ γκρουπ, Ευρώπη και βλέπουμε».

Μέχρι το τέλος του α’ γύρου φυσικά θα ξέρουμε περισσότερα για τις δυνατότητες της ΑΕΛ. Στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές, στο μενού υπάρχει η ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Με την πρώτη στη Λάρνακα, με τους Λευκωσιάτες στο Τσίρειο.

Ότι μπορεί να τους μπει στο μάτι η ομάδα της Λεμεσού, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αν καταφέρει, όμως, ν’ αποσπάσει και σημαντικό βαθμολογικό όφελος από αυτούς, θα αποκτήσει ακόμη περισσότερες απαιτήσεις και όρεξη για τη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ