aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΠάμπος: «Αν δεν ήταν ο Φαμπιάνο, αν η ΑΕΛ θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα…»

Πάμπος: «Αν δεν ήταν ο Φαμπιάνο, αν η ΑΕΛ θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα…»

Ο Πάμπος Χριστοδούλου ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή «Capital Sports», σχολιάζοντας όσα αφορούν στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Από την Εθνική Κύπρου έως το πρόσφατο ντέρμπι ΑΕΛ-Ομόνοια, ενώ μίλησε ακόμα για τους Λοΐζου και Τζιωνή.

Για Εθνική εάν του… κτύπησαν την πόρτα από ΚΟΠ: Κάτι που έχει γίνει και έχει συμβεί, δεν είναι σωστό να πηγαίνουμε πίσω και να λέμε διάφορα πράγματα.  Αυτή τη στιγμή υπάρχει ομοσπονδιακός και του εύχομαι καλές επιτυχίες στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.  Όχι δεν με έχουν φωνάξει, αυτό είναι σεβαστό, ότι καλύτερο και στον προπονητή και σε όλη την Εθνική ομάδα.

Προοπτική Εθνικής: Νομίζω προοπτική υπάρχει.  Υπάρχουν αρκετοί νεαροί που… ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια.  Ένας συνδυασμός έμπειρων με νεαρούς μπορείς να κάνεις ένα δυνατό σύνολο.  Εγώ είχα τα προβλήματα που δεν αγωνίζονταν αρκετά με τις ομάδες τους, και τώρα βλέπουμε ότι αρκετοί Κύπριοι παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες.  Υπάρχει προοπτική και εφόδια για ένα δυνατό σύνολο και να κτυπήσεις κάποιους αντιπάλους, που δεν είναι στα μέτρα μας, αλλά θα θυμάστε κερδίσαμε Βοσνία, Ισραήλ, τότε και παιζόταν μέχρι τις τελευταίες 2 αγωνιστικές η υπόθεση πλέι οφ.  Πίστεψε και ο κόσμος τότε…

Για Λοΐζου: Είναι ποδοσφαιριστής που παιχνίδι με παιχνίδι έχει όλα τα φόντα για να προχωρήσει και να αγωνιστεί σε πιο ψηλό επίπεδο από το κυπριακό πρωτάθλημα, τον διακατέχει μία σοβαρότητα.  Και ο άλλος που αγωνίζεται ο Τζιωνής… Τους είχα, παρακολουθούσα στην Ομόνοια όταν ήμουν, μαζί με Κακουλλή, θα δείξουν την αξία τους, είναι στα πόδια τους, με την πάροδο του χρόνου, με σκληρή δουλειά, μπορούν να παίξουν πιο ψηλό επίπεδο και τους το εύχομαι ολόψυχα.

Για το ντέρμπι ΑΕΛ-Ομόνοια: Ξεκίνησε με ό,τι καλύτερο μπορούσε και στο κομμάτι ψυχολογίας η ΑΕΛ.  Κατάφερε να προηγηθεί με δύσκολο γκολ που μπορεί να βάλει επιθετικός και το έβαλε αμυντικός.  Είδαμε μία Ομόνοια μετά το γκολ που δέχτηκε να παίρνει τα ηνία και με τους παίκτες που έχει επικράτησε στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί. Εάν κέρδιζε το ντέρμπι η ΑΕΛ θα λέγαμε το αντίθετο, ότι η ΑΕΛ έχει κάποιες προσωπικότητες.  Η Ομόνοια, πράγματι, τη μέρα εκείνη, τα ατού της ήταν σε πιο καλή κατάσταση από ότι στην ΑΕΛ. Σίγουρα, η Ομόνοια παρουσιάστηκε σε πιο μεγάλα διαστήματα καλύτερη.  Στο τέλος εάν δεν υπήρχε και ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας (σ.σ.: Φαμπιάνο) ίσως να τέλειωνε και ισοπαλία.  Υπήρχε το διάστημα που η ΑΕΛ ήταν καλή…  Ένα παιχνίδι, τελείωσε, δεν λέει τίποτα.

Διαχείριση ήττας από ΑΕΛ: Εγώ θεωρώ ότι σε κάποια στιγμή θα ερχόταν η ήττα στο Τσίρειο Στάδιο.  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μία καλά οργανωμένη ομάδα, ένα πολύ καλό κλίμα, θεωρώ ότι εάν θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι ένα παιχνίδι, τέλειωσε, και να βλέπει τη συνέχεια.  Πολύ σημαντικό το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα, όπως και η ρεβάνς αύριο με τη Νέα Σαλαμίνα.  Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι πολύ-πολύ σημαντικό για το τι μπορεί να κάνει συνέχεια στο πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν τα μεταξύ τους παιχνίδια του β’ γύρου.  Πολύ σημαντικό να μην ξεφύγει η Ομόνοια.  Για αυτό προανέφερα για ΑΕΛ σημαντικό με την Ανόρθωση.  Η Ομόνοια παίζει με την ΑΕΚ, μία πολύ καλή ομάδα.  Θα έλεγα ότι η Ομόνοια, εάν καταφέρει και κερδίσει την ΑΕΚ, και δεν έρθει το αποτέλεσμα που θέλουν ΑΕΛ και Απόλλωνας, θα μεγαλώσει η διαφορά. Για την Ανόρθωση ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μιας και εάν κέρδιζε τότε με μία ενδεχόμενη νίκη και επί της ΑΕΛ θα ήταν πολύ κοντά στους πρωτοπόρους.

Για Απόλλωνα: Έπαιζε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, κυρίως το 2017-2018.  Όλοι πίστευαν δεν χανόταν αυτό το πρωτάθλημα.  Θέλει μία επιτυχία, ένα πρωτάθλημα, να φύγουν αυτά τα «μαύρα σύννεφα».  Ειδικά με Καρμιώτισσα και άλλες απρόσμενες που είχε, εάν δεν έχανε θα ήταν εκεί στην κορυφή.  Αυτού του επιπέδου παίκτες είναι μαθημένοι και πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν κάτω από πίεση.  Κάποια παιχνίδια για μένα ο Απόλλων δεν παίζει αυτό το ποδόσφαιρο που θέλει ο κόσμος του, ή να παίρνει τα παιχνίδια όπως τα έπαιρνε στο παρελθόν.  Έχει τις δικές του πιθανότητες.

Για την Ομόνοια: Εκεί που αποκλείστηκε από ΑΠΟΕΛ, βλέπουμε στα δύσκολα ξαναδυναμώνει και φέρνει το αποτέλεσμα που την φέρνει να είναι τώρα στην πρώτη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ