aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠ. Σάββα: «Εγκλημάτησαν εσκεμμένα στην ΑΕΛ όταν έπαιζε με δεξιά ομάδα…»

Π. Σάββα: «Εγκλημάτησαν εσκεμμένα στην ΑΕΛ όταν έπαιζε με δεξιά ομάδα…»

Το πως ο Απόλλων τον απέρριψε και εν τέλει κατέληξε στην ΑΕΛ μετά από εντολή του Νίκου Σολωμονίδη περιέγραψε ο Παύλος Σάββα. Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95,0) αναφέρθηκε και στα χρόνια που αγωνιζόταν στην ομάδα της Λεμεσού και ανέφερε κάποιοι εγκλημάτησαν εσκεμμένα πάνω στην ΑΕΛ.

Απόσπασμα των δηλώσεων

Για τα δύσκολα χρόνια που είχε η ΑΕΛ: «Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τους τίτλους που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Δεν ήταν ανθρώπινα λάθη, ήταν εσκεμμένες ενέργειες. Κάποιοι άνθρωποι εγκλημάτησαν εσκεμμένα πάνω στην ΑΕΛ. Είχε τον χαρακτήρα του αριστερού σωματείου και καταδιωκόταν από μερίδα κομμάτων. Όταν η ΑΕΛ έπαιζε με δεξιά ομάδα ήταν σε δεύτερη μοίρα. Καταδιωκόταν από πολλούς, θεσμούς και παράγοντες. Τα τρόπαια που είχαμε κερδίσει ήταν με την αξία μας. Για αυτό και ο κόσμος ήταν τόσο εκδηλωτικός. Ένοιωθε ο κόσμος ότι λειτουργούσαμε κάτω από αυτές τις συνθήκες που σας ανάφερα».

Πώς κατέληξες στην ΑΕΛ: «Έπαιζα στην ομάδα του χωριού μου, τις Πάνω Κυβίδες από τα 12 μέχρι τα 14. Πήγα να δοκιμαστώ στον Απόλλωνα. Με είδε ένας άνθρωπος όμως δεν του άρεσα. Μου είπε να συνεχίσω στην ομάδα του χωριού μου και να πάω ξανά την επόμενη χρονιά να με δει. Ο μακαρίτης Νίκος Σολωμονίδης έστειλε δυο άτομα στο χωριό μου και έκλεισα στην ΑΕΛ. Είχε υπογράψει η αδερφή μου γιατί εγώ ήμουν ανήλικος. Όταν κατέβηκα στη Λεμεσό μετά τη συμφωνία μου είπαν να πάρω και ένα ποδήλατο ως δώρο, το οποίο έχω μέχρι σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ