aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν… μύρισε ΑΕΛ, καθάρισε! (pics & video)

Όταν… μύρισε ΑΕΛ, καθάρισε! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Αν και δυσκολεύτηκε αρχικά στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, η ΑΕΛ σοβαρεύτηκε στη συνέχεια και πήρε μία σημαντική νίκη με 3-1, η οποία είναι και η 4η συνεχόμενη της στο πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με τον Μπενίτεθ, με τη Νέα Σαλαμίνα να απαντά σχετικά νωρίς με τον Γκράσι στο 41’. Αφού στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ πήρε ένα μικρό «σόκ» με το δοκάρι του Μακρίεφ στο 53’, στη συνέχεια πείσμωσε και με ένα γκολ του Σίλβα με πέναλτι στο 71’ και μία κεφαλιά του Αρουαμπαρένα στο 84’ πήρε τη νίκη.

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και στα πρώτα πέντε λεπτά είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Αρουαμπαρένα, αρχικά στο 2’ με ένα κρεμαστό σουτ του που πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 5’ ο Ισπανός έκανε ένα πολύ καλό κοντρόλ και γύρισμα στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, αλλά το σουτ του πέρασε έξω. Ο Μπενίτεθ ήταν ο ποδοσφαιριστής που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ στο 31’, με πλάγιο κοντινό σουτ, μετά από πολύ ωραία σέντρα του Σίλβα, ενώ η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε στο 41’ με γυριστή κεφαλιά του Γκράσι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπριζίντο.

Διαβάστε επίσης:
«Ζήτω το Πολυτεχνείο» από οπαδούς της ΑΕΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε ξανά με απαιτήσεις και στο 49’ ο Βεσελόφσκι απέκρουσε δύσκολα το συρτό σουτ του Νικολάου, αλλά η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 53’ όταν το κοντινό σουτ του Μακρίεφ βρήκε στον Βοζίνια και μετά στην οριζόντια δοκό της εστίας της ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με μία εκτέλεση πέναλτι του Σίλβα στο 71’, το οποίο κέρδισε ο Αρουαμπαρένα από τον Κούσουλο, ενώ στο 84’ ο Αρουαμπαρένα με μία κεφαλιά έκανε το 3-1 και «κλείδωσε» τη νίκη της ΑΕΛ.

Στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση (25/11), ενώ η Νέα Σαλαμίνα θα υποδεχθεί στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» την Αλκή Ορόκλινη (26/11).

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα, Γουίλερ, Μπενίτεθ, Ιρένε (54’ Σοάρες), Νικολάου, Αβραάμ (65’ Αλνταΐρ), Σίλβα, Αρουαμπαρένα (87’ Ντε Λεόντσο).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Σεργίου (81’ Μιντίκκης), Κούσουλος, Γκράσι, Κορέια, Μπριζίντο, Νταμαού, Παπαδόπουλος (75’ Ρόκε), Πόλιανετς, Ρέινολντς, Μακρίεφ (65’ Κυπριανού).

Σκόρερ: 31’ Μπενίτεθ, 71’ Σίλβα (πεν.), 84’ Αρουαμπαρένα / 41’ Γκράσι.

Κίτρινες: Νικολάου, Σίλβα / Παπαδόπουλος, Νταμαού.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Βοηθοί Διαιτητές: Χαράλαμπος Γεωργίου και Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

Η ζωντανή περιγραφή της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ