aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν η ΑΕΛ «πληρώνει» λόγω Βοζίνια…

Όταν η ΑΕΛ «πληρώνει» λόγω Βοζίνια…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Καλός τερματοφύλακας ο Ζοσιμάρ Βοζίνια, σπουδαίο επίτευγμα και οι ένδεκα φορές που κράτησε ανέπαφη την εστία του στο πρωτάθλημα, αλλά το είχαμε αναφέρει παλαιότερα και το υπενθυμίζουμε: Ο τερματοφύλακας από το Πράσινο Ακρωτήρι, είναι ευάλωτος στα λάθη και το απέδειξε σε παιχνίδια της ΑΕΛ, αλλά και σε αγώνες με το Εθνικό του συγκρότημα. 

Διαβάστε επίσης: «Όλα αυτά δημιουργούν μια ακαταστασία στα αποδυτήρια…»

Μέχρι ενός σημείου δεν στοίχιζε στην ΑΕΛ αυτό, αλλά ήδη κάποιες αψυχολόγητες αποφάσεις του, είχαν ως συνέπεια τα εξής:

Α) Αποκλεισμό στον α’ γύρο του κυπέλλου από την Αγία Νάπα (2-1), θεσμός στον οποίο η ΑΕΛ κυνηγάει την διάκριση εδώ και χρόνια. Έφερε τεράστια ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Αγίας Νάπας και ακολούθως ήλθε το κερασάκι στην τούρτα με το χαμένο πέναλτι του Ντόσα Ζούνιορ. Κι έτσι χάθηκε ο πρώτος στόχος.

Διαβάστε επίσης: Συγκίνησε, αποθεώθηκε και φεύγει «γεμάτος»

Β) Στέρηση βαθμολογικού οφέλους στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Σε μία φάση (86’) όπου το σκορ ήταν 2-2, ο Βοζίνια αφότου πρόλαβε τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ, απομάκρυνε λανθασμένα δίνοντας «συστημένα» την μπάλα στον Μαμαντού Καντέ (είχε την επιλογή να διώξει εκτός) ο οποίος σε κενή εστία σούταρε από μακριά και διαμόρφωσε το 3-2 υπέρ των πρασίνων. Ο Βοζίνια «κρέμασε» την ομάδα του και αυτό το γκολ έκρινε τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Το «Goal.com.cy» χαροποίησε τον Βοζίνια! (pic)

Πάντως, το γεγονός πως η ΑΕΛ για πρώτη φορά δέχεται 3 γκολ φέτος, ενώ η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ, είναι οι μοναδικές ομάδες που παραβίασαν την γαλαζοκίτρινη εστία πάνω από μία φορά (3 και 2 γκολ αντίστοιχα), από μόνο του επιβεβαιώνει πως ο Βοζίνια είναι καλός τερματοφύλακας, ενώ γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία της Λεμεσιανής ομάδας, είναι… ατσαλένια στην τρέχουσα σεζόν! Ωστόσο, σε παιχνίδια που… καίει η μπάλα, χρειάζεται βελτίωση στη σταθερότητα και στις βεβιασμένες αποφάσεις του.

Διαβάστε επίσης: Και έτσι, ο Ντόσα «λύτρωσε» τον Βοζίνια!

Όπως και να ‘χει… Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει της αντιπάλου της αλλά και να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται. Κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 0-1 και να πάρει κεφάλι με 2-1, αλλά γενικώς απογοήτευσε ιδιαίτερα στην επανάληψη και δέχθηκε φυσιολογικά την ήττα. Η προσπάθεια να βγει στην Ευρώπη φέτος η ΑΕΛ, μοιάζει με μεγάλο δύσβατο βουνό. Η βαθμολογική διαφορά από την τέταρτη θέση όπου βρίσκεται η Ανόρθωση (οκτώ βαθμοί) δεν θεωρείται μικρή. Και ας μην ξεχνάμε πως για τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, υπάρχει μόνο μία οδός: To πρωτάθλημα και ο τερματισμός σε μία από τις θέσεις της τετράδας. Διότι κύπελλο… γιοκ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ