aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟμόνοια: «Μίλησε» η βαριά φανέλα της! (pics)

Ομόνοια: «Μίλησε» η βαριά φανέλα της! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Η φανέλα της Ομόνοιας είναι βαριά και σήμερα «μίλησε» στο γήπεδο! Τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο και όλα όσα ακολούθησαν με τη φυγή του Τζον Κάρβερ και των συνεργατών του, όχι μόνο έβγαλε αντίδραση, αλλά μετέτρεψε το ντέρμπι με την ΑΕΛ σε… περίπατο.

Οι πράσινοι συνέτριψαν τη λεμεσιανή ομάδα με 4-1 με μία πολύ πειστική και επιβλητική εμφάνιση, τρεις διαφορετικούς σκόρερ και γενικά ωραίο ποδόσφαιρο. Με τον Άκη Ιωακείμ στον πάγκο η Ομόνοια παρουσιάστηκε αλλαγμένη και φρέσκια, τον Δημητρίου για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα μετά την πρεμιέρα και τον Κατελάρη σε θέση κεντρικού αμυντικού.

Το παιχνίδι ουσιαστικά… τελείωσε από το πρώτο μέρος, αφού στο 14ο και 37ο λεπτό ο Κλέιτον έγραψε το 2-0 για την Ομόνοια με ισάριθμες κεφαλιές μετά από σέντρες των Σοϊλέδη και Ντάρμπισαϊρ. Μοναδικό ψεγάδι για τους πράσινους, απέναντι στην τραγική ΑΕΛ, ο σοβαρός τραυματισμός του Βύντρα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή πριν από τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρίτο γκολ για την Ομόνοια, πάλι με σέντρα από τα αριστερά (Σέρινταν) και κεφαλιά σε κενή εστία του Χριστοφή. Τα πάντα είχαν ήδη κριθεί, οι πράσινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και ενώ η ΑΕΛ δεν μπορούσε καν να αντιδράσει. Στο 57’ ο Ντάρμπισαϊρ έκανε με κοντινή προβολή το 4-0, μετά από σέντρα του Χριστοφή, και οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν στο 73’ με τον Σασί για το τελικό 4-1.

Ομόνοια (Άκης Ιωακείμ): Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα (46′ Νασιμέντο), Κατελάρης, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (67′ Μπρέεβελντ), Σέρινταν, Χριστοφή, Ντάρμπισαϊρ (78′ Κύπρου).

ΑΕΛ (Πάμπος Χριστοδούλου): Κίττος, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μίτρεα (53′ Σαβάν), Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Μέσκα (65′ Μπλάνκο), Σάσι, Γεωργιάδης (46′ Πίτι), Αρουαμπαρένα.​

Σκόρερ: Κλέιτον 14′, 37′, Χριστοφή 46′, Ντάρμπισαϊρ 57′ / Σασί 73′

Κίτρινες: Αϊρόσα (4η)

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ