aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟλυμπιακός-ΑΕΛ: Επεισοδιακή προϊστορία με κυνηγητό Κυπριανίδη

Ολυμπιακός-ΑΕΛ: Επεισοδιακή προϊστορία με κυνηγητό Κυπριανίδη

Μικρή, μα επεισοδιακή η προϊστορία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στο μακρινό 1991 αντάμωσαν οι δρόμοι τους για τελευταία φορά στους «4» της διοργάνωσης και ήταν η μοναδική φορά οι μαυροπράσινοι άφησαν εκτός τελικού τους γαλαζοκίτρινους.

Στην ιστορία, όμως, έμεινε το κυνηγητό του διαιτητή (τότε) Γιαννάκη Κυπριανίδη από τους οπαδούς της ομάδας της Λεμεσού μετά το τέλος της ρεβάνς στο παλιό ΓΣΠ. Η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστική.

Το πρώτο παιχνίδι έληξε 0-0 και το δεύτερο με 2-1 για τους Λευκωσιάτες. Ο Κυπριανίδης είχε μιλήσει για το περιστατικό στις 24 Νοεμβρίου 2017, μιλώντας στην εκπομπή «Όλα Μάλε» του Σούπερ Σπορ FM.

«Ήταν από τις χειρότερες μου αναμνήσεις. Δεν έχω χειρότερο συμβάν στη καριέρα μου. Στο πρώτο ημίχρονο έριξαν αντικείμενο από την κερκίδα του Ολυμπιακού στο κεφάλι του Ορφανίδη. Δεν διακόπηκε το παιχνίδι και η ΑΕΛ είχε παράπονα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν Τετάρτη και ήταν και τα εγκαίνια της Έκθεσης. Ήταν εκεί όλη η διαιτησία και είχαμε 10 αστυνομικούς. Ζήτησα να έρθουν και άλλοι αστυνομικοί αλλά ήταν στην Έκθεση», είχε δηλώσει αρχικά.

Ακολούθως, ανέφερε πως όταν μπήκε το γκολ πρόκρισης των μαυροπρασίνων τέρμα, κάποιοι φίλοι της ΑΕΛ μπήκαν μέσα και άρχισαν να τον κυνηγούν. «Ευτυχώς τα άτομα που μπήκαν μέσα ήταν λίγο εύσωμα και γλυτώσαμε. Αυτοί που με καταδίωξαν μπήκαν φυλακή και αποφυλακίστηκαν αργότερα», σχολίασε σχετικά.

Στον τελικό του 1991, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ομόνοια με 0-1. Όσο για τις άλλες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στα ημιτελικά δεν ήταν πολλές. Όλες κι όλες άλλες δύο αναμετρήθηκαν σε αυτή τη φάση, με την ΑΕΛ να παίρνει ισάριθμες την πρόκριση στον τελικό.

Η πρώτη ήταν στη σεζόν 1947-48 σε ένα ματς που έληξε 3-2. Η δεύτερη ήταν την περίοδο 1958-59, με τους γαλαζοκίτρινους να προκρίνονται μετά από δύο παιχνίδια (3-3, 2-1), αλλά να βλέπουν την Ανόρθωση να τους νικά 1-0 και να τους στερεί τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ