aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟλυμπιακός – ΑΕΛ 4-2: Ο Μαέ βρήκε σωσίβιο ελπίδας στην μαυροπράσινη καταιγίδα

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-2: Ο Μαέ βρήκε σωσίβιο ελπίδας στην μαυροπράσινη καταιγίδα

Η κεφαλιά του Ράιαν Μαέ στο 90’ χάλασε, εν μέρει, το πάρτι του Ολυμπιακού στο Μακάρειο. Οι μαυροπράσινοι ήταν καταιγιστικοί απέναντι στην ΑΕΛ, ήταν μπροστά στο σκορ με 4-1 λίγα λεπτά πριν το φινάλε όμως ο Βέλγος επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του ενόψει του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης στο Τσίρειο.

Η ομάδα του Τακτακαλά πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση πήρε πανάξια τη νίκη με σκόρερ τους Χάνι (1, 45+1’), Κοστόφ (35′) και Χαραλάμπους (50′) και δικαιούται να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια και γιατί όχι για κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία της και πρώτου έπειτα από 45 χρόνια!

Τραγική η ΑΕΛ, κυρίως ανασταλτικά, δέχθηκε τέσσερα τέρματα για πρώτη φορά μετά τον Μάη του 2019. Το γκολ του Μαέ αποτελεί σωσίβιο ελπίδας για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ που καλείται να κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό εάν θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα, καθώς είναι η τελευταία κάτοχος του τροπαίου.

Απαγορευμένο αριθμό καρτών στο θεσμό του κυπέλλου συμπλήρωσαν οι Σαρφό και Χάρης Κυριάκου και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό.

Το ματς

Πάρτι στην κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΛ έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Στο 1’ της αναμέτρησης ο Σάλι έκλεψε την μπάλα από τον Τόρες, έδωσε εξαιρετική πάσα στον Χάνι που έφυγε στην κόντρα, με τον Ιορδανό εξτρέμ να αποφεύγει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ και πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τους μαυροπράσινους σε θέση οδηγού.

Με ένα εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΛ στο 35’. Οι μαυροπράσινοι κέρδισαν κόρνερ με τον Σαρφό να στέλνει την μπάλα στην αντίθετη πλευρά και αρκετά μακριά από την εστία, όπου ο αμαρκάριστος Στάνισλαβ Κοστόφ με απευθείας σουτ στην κίνηση με το δεξί πόδι «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.

Η ομάδα του Τακτακαλά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και έβαλε στη «μέγγενη» την ΑΕΛ, η οποία από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ, σε 2-1, με τον Αντάμοβιτς στο 43’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ, έπειτα από πάσα του Άντονι Γεωργίου.

Ο Ολυμπιακός δεν είπε την τελευταία του λέξη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ και πάλι τον Ομάρ Χάνι. Ο Ιορδανός εξτρέμ μετά από πάσα του Σαρφό «μυρίστηκε» το λάθος του Σάντος, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά τον Βοζίνια για το 3-1.

Παρά την τριπλή αλλαγή του Ντούσαν Κέρκεζ στο ημίχρονο, με τους Παπαφώτη, Μεντόγεβιτς και Αβντιγιάι να αντικαθιστούν τους Ριέρα, Ζντραφσκόσκι και Τόρες ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι πιο απαιτητικός και στο 50’ τιμώρησε για τέταρτη φορά την ΑΕΛ.

Ο Στέφανος Χαραλάμπους «κουβάλησε» την μπάλα από τη μεσαία γραμμή μέχρι την περιοχή της ΑΕΛ, έπαιξε το ένα – δύο με τον Μάντζη και αφού με μια υπέροχη ντρίπλα «άδειασε» τον Πσισιέ πλάσαρε στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βοζίνια, πετυχαίνοντας το 4-1 για την ομάδα του Τακτακαλά.

Στο 86’ ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Ζαχαρίου από τον Χάρη Κυριάκου, όμως με παρέμβαση του VAR πήγε στο βίντεο και αφού είδε τη φάση ακύρωσε την απόφασή του. Στο 90’ ο Ράιαν Μαέ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γεωργίου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ και αύξησε κατά πολύ τις πιθανότητες της ΑΕΛ ενόψει επαναληπτικού.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Νάνι, Κυριάκου, Γαρουφαλιάς, Χαραλάμπους (63′ Ζαχαρίου), Σαρφό, Χάνι (88′ Κωνσταντινίδης), Σάλι (88′ Σαμπίνια), Κοστόφ (44′ Μάντζης).

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Κυριάκου, Πσισιέ, Τεϊσέιρα, Έουλερ (39′ Σάντος), Ζντραφσκόσκι (46′ Μεντόγεβιτς), Αντάμοβιτς, Ριέρα (46′ Παπαφώτης), Γεωργίου, Τόρες (46′ Αβντιγιάι), Μπάμπιτς (60′ Μαέ).

Σκόρερ: Χάνι 1′ 45+1′, Κοστόφ 35′, Χαραλάμπους 50′ / Αντάμοβιτς 43′, Μαέ 90′.

Κίτρινες: Νάνι, Μάντζης, Σαρφό / Χ. Κυριάκου, Πσισιέ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Μαρέσκα Φάμπιο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Σωτηρίου Λούκας.

VAR: Τσίφι Ντανιέλε (Ιταλία).

AVAR: Δημητρίου Βασίλης.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ