aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Οι «σημαίες» κυματίζουν ξανά στον ιστό τους

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Παναγιώτης Τρισόκκας, Γιώργος Παλάλας και Γιώργος Νεοφύτου… Τρεις καλαθοσφαιριστές με την δική τους ιστορία, οι οποίοι άφησαν το «στίγμα» τους σε οποιαδήποτε ομάδα και αν αγωνίστηκαν. Οι τρεις τους, επιστρέφουν φέτος εκεί που ανδρώθηκαν καλαθοσφαιρικά με στόχο να επαναφέρουν ξανά τις ομάδες τους σε επιτυχίες.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Παναγιώτης Τρισόκκας, επιστρέφει στην ομάδα που «μεγάλωσε» και ανδρώθηκε καλαθοσφαιρικά την ΕΝΠ. Ο 38χρόνος σέντερ, έπειτα από μία καριέρα γεμάτη τίτλους επέστρεψε, με πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει την ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου αλλά και να κλείσει όπως του αρμόζει την «ένδοξη» καριέρα του.

Ο Γιώργος Παλάλας «γέννημα θρέμμα» της ΑΕΛ ανασυντάσσεται και ονειρεύεται να επαναφέρει την ομάδα της καρδίας του ξανά στην κορυφή. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί της «Θύρα 3», πέρασε από «χίλια μύρια» την περασμένη σεζόν, καθώς ο τραυματισμός του στο πέλμα τον ταλαιπώρησε αρκετά μη επιτρέποντας του μάλιστα να αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΚ.  Πλέον επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη (πότε δεν έπαψε να είναι) ασχέτως αν τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΛ τον άφησαν μακριά της. Ο 37 χρόνος πόιντ-γκαρντ επέστρεψε για να μείνει (ανάλαβε καθήκοντα προπονητή της γυναικείας ομάδας από τα πέρσι) και να κλείσει στα γαλαζοκίτρινα την πλουσιοπάροχη καριέρα του.

Ο τρίτος της παρέας, Γιώργος Νεοφύτου, επέστρεψε κι’ αυτός στην ομάδα όπου άρχισε την καριέρα του, την Ομόνοια Λευκωσίας. Οι πράσινοι μπορεί να μην «κουβαλάνε» καλαθοσφαιρική παράδοση, ωστόσο ο Νεοφύτου υπήρξε από τους λίγους που «βγήκε» μέσα από τα σπλάχνα της. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής τους Κεραυνού, «γαλουχήθηκε» καλαθοσφαιρικά στο τριφύλλι και επιστρέφει με γνώμονα την αγάπη του για την ομάδα. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι ο Κύπριος γκάρντ απέρριψε πρόταση ανανέωσης από τον Κεραυνό για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Και οι τρεις του βρίσκονται μεν σε προχωρημένη ηλικία… αλλά δεν παύουν να είναι καλαθοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που θα ήθελε κάθε κυπριακή ομάδα να είχε στο ρόστερ της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ