aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟι… νέοι θέλουν τον χρόνο τους

Οι… νέοι θέλουν τον χρόνο τους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διοίκηση της ΑΕΛ ικανοποίησε τα «θέλω» του Μπρούνο Μπαλταζάρ σε ό,τι αφορά τις κινήσεις ενίσχυσης και πλέον εναπόκειται στον ίδιο να περάσει τα δικά του «θέλω» στους παίκτες. Ο Πορτογάλος προπονητής δείχνει να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο ρόστερ του και είναι σίγουρος πως παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές της. Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στον δημιουργικό τομέα, παρόλο που το δείγμα είναι ακόμη μικρό.

Η ΑΕΛ είχε καλή παρουσία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκεί όπου στηρίχτηκε πιο πολύ στο περσινό ρόστερ, ενώ στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη, έβγαλε μια μετριότητα. Κι αυτό κυρίως γιατί οι νεοφερμένοι παίκτες δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί σε φουλ ρυθμούς και χρειάζονται ακόμη τον χρόνο τους και παιχνίδια στα πόδια τους για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο.

Ακόμη και για τον Ρεζέντε που υπάρχουν αμφιβολίες, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν θα ανεβάσει την απόδοση του. Έπειτα είναι ο Μπενίτεθ, ένας πολύ καλός χειριστής της μπάλας, ο οποίος από το αριστερό άκρο της επίθεσης μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες. Στα φτερά της επίθεσης μπορεί να αγωνιστεί και ο Αλντάιρ, ενώ αυτός που άφησε πολλές υποσχέσεις είναι ο Φιντέλις αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή.

Επίσης, ο Μπαλταζάρ έχει ακόμη έξι επιλογές για τη γραμμή κρούσης της ομάδας και αναφερόμαστε στους Αρουαμπαρένα, Λεόνσο, Ηλία, Μέσκα, Μαύρου και Σασί. Ειδικά ο τελευταίος μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις αφού μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις. Είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΛ διαθέτει τόση υπεροπλία στην επίθεση και αν οι επιλογές αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να την καταστήσουν πιο δυνατή.

Άλλωστε η φιλοσοφία του προπονητή των γαλαζοκίτρινων ήταν ξεκάθαρη: Να αποκτήσει επιθετικό μέταλλο η ομάδα! Βέβαια αυτό που έχει σημασία για την ΑΕΛ είναι να βγάζει καθαρό και κρυστάλλινο… πρόσωπο σε όλες τις γραμμές της. Εξάλλου, για να διακριθούν οι επιθετικοί θα χρειαστεί καλή λειτουργία από τους μέσους και σωστή αμυντική θωράκιση από τους οπισθοφύλακες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ