aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Τζιωνής έκανε ό,τι ήθελε την ΑΕΛ, Ραμίρες-Ντάρμπισαϊαρ «καθάρισαν» (vid)

Ο Τζιωνής έκανε ό,τι ήθελε την ΑΕΛ, Ραμίρες-Ντάρμπισαϊαρ «καθάρισαν» (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πρώτο τρίποντο για την Ομόνοια στα πλέι οφ, δεν πλήρωσε την ήττα η ΑΕΛ! Οι πράσινοι επικράτησαν 3-1 των γαλαζοκιτρίνων στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Η ομάδα της Λεμεσού παραμένει στην 3η θέση (45β) και στο +2 από την ΑΕΚ (46β), καθώς η ομάδα της Λάρνακας ηττήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα. Ωστόσο, έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους κιτρινοπράσινους. Τόσο οι πρωτευουσιάνοι όσο και οι Λεμεσιανοί, είχαν καλά διαστήματα, όμως η ομάδα του Αναστασίου παρουσιάστηκε σαφώς πιο αποτελεσματική.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η αναγκαστική αλλαγή του Ζαρκίνιο ο οποίο ένιωσε ενοχλήσεις αλλά και το γκολ του Ντάρμπισαϊρ το οποίο ήταν το 2ο του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα έπειτα από 6 μήνες, και δύο λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τέλος η «κατάρα» 180 ημερών και ξέσπασμα Ματ (video)

Πλήρης έλεγχος για δημιουργία προϋποθέσεων από την Ομόνοια περιλάμβαναν τα αρχικά στάδια του αγώνα. Οι πράσινοι μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή και προσπαθήσουν να παραβιάσουν την εστία του Πρόσεκ. Ο 17χρονος Μαρίνος Τζιωνής είχε τη λύση στο 24’ καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασταθής απόκρουση  του Πολωνού κίπερ στο σουτ του Ραμίρες, και ο Κύπριος παίκτης του «τριφυλλιού» έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα από κοντινή απόσταση. Η ΑΕΛ ανέβασε… στροφές 10 λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, και στο 36’ σημείωσε εξαιρετική φάση. Ο Αντάμοβιτς έφυγε μόνος, μπήκε στη περιοχή από πλάγια θέση, όμως το πλασέ του σταμάτησε το δοκάρι. Η ομάδα της Λεμεσού κατέγραψε άλλη μια ευκαιρία στο 40’ όταν ο Αβραάμ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Μεχίας απέκρουσε με το ένα χέρι.

Διαβάστε επίσης: O Σοάρες απώθησε τον Αναστασίου την ώρα της αλλαγής!

Όπως ολοκλήρωσε η ΑΕΛ το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα, ωστόσο οι πράσινοι στο 50’ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Ατζαγκούν έφυγε μόνος, όμως ολιγώρησε και έδιωξε η άμυνα των φιλοξενουμένων. Φωτιά πήρε το ματς στο τελευταίο 10λεπτο καθώς η ΑΕΛ στο 81’ έφερε το ματς στα ίσα μετά από κοντινό πλασέ του Γουήλερ, όμως δύο λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» πήρε ξανά προβάδισμα. Ο Τζιωνής έδωσε στον Ραμίρες και ο Κοσταρικανός με πλασέ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Ο Ντάρμπισαϊρ «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του όταν στο 90’ σκόραρε με προβολή, έπειτα από 6 μήνες!

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Μότα, Κούσουλος, Γκαφούρ, Μανρίκε, Σοάρες (69′ Κολοβός), Γκόμεθ, Ατζαγκούν, Τζιωνής (88′ Ντάρμπισαϊρ), Μαυρίας (85′ Λοέ), Ραμίρες.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Πρόσεκ, Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Γκοντάλ, Γουήλερ, Ζντρασκόφσκι (85′ Σίλβα), Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα, Αβράαμ, Ζαρκίνιο (78′ Μυτίδης), Χουράδο (65′ Μακρής).

Σκόρερ: 24′ Τζιωνής, 83′ Ραμίρες, 90′ Ντάρμπισαϊρ / 81′ Γουήλερ

Κίτρινες: Γκόμεθ, Μότα, Μανρίκε / Γκοντάλ, Αντάμοβιτς

Αποβολές:

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α’ Βοηθός: Χρίστος E. Χρίστου

Β’ Βοηθός: Ευαγόρας Ευαγόρου

4ος: Κώστας Ψευδιώτης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ