Ο Ερμής υποχρέωσε την ΑΕΛ σε ισοπαλία 2-2 στο «Αμμόχωστος», στερώντας της το δικαίωμα να πιάσει στην κορυφή την Ομόνοια και τον Απόλλωνα (αγωνίζεται αύριο με τον ΑΠΟΕΛ). Για ακόμα μία φορά, οι γαλαζοκίτρινοι απέδειξαν πως μακριά από το Τσίρειο τα βρίσκουν μπαστούνια, αφού είναι το τρίτο από τα τελευταία τέσσερα ματς εκτός έδρας που δεν νικούν.
Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Ρουσιάς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές γυρίζοντας το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε η ομάδα της Λεμεσού με τον Μαέ. Ωστόσο, ούτε οι Αραδιππιώτες διατήρησαν το προβάδισμά τους, αφού ο Μηνάς Αντωνίου διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Σημαντικός ο βαθμός για τους γηπεδούχους, που απέδειξαν πάντως ότι παίζουν στα ίσα με τους μεγάλους, αφού δεν ταμπουρώνονται στο γήπεδό τους. Έτσι, ανέβηκαν στους 22 βαθμούς, παραμένοντας όμως στην 11η θέση.
Το ματς
Βίωσε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ και η αλήθεια είναι πως ο Ερμής, βάσει ευκαιριών, δικαιούταν το προβάδισμα. Είχε τις ευκαιρίες με τα σουτ των Χολτ στο 11’ (απόκρουση Βοζίνια), Βάλπορτ στο 28’ (άουτ) και Μέιρα στο 33’ (έδιωξε με κεφαλιά προ της γραμμής ο Αντωνίου), αλλά δεν τις αξιοποίησε.
Η διαφορά είναι ότι στο 35’ ο Μαέ δεν φάνηκε ακατάδεκτος στην πρώτη μεγάλη φάση των γαλαζοκιτρίνων. Ο Τόρες σέντραρε από δεξιά και ο Βέλγος με κοντινή προβολή πέτυχε το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το πρώτο ημίχρονο.
Ο Ερμής, όμως, σε διάστημα έξι λεπτών έφερε τα πάνω κάτω στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ του Ρουσιά. Στο 54’ και στο 59’ μετά από σέντρες αντιστοίχως των Βάλπορτ και Μέιρα, σκόραρε πρώτα με το κεφάλι και μετά με κοντινό πλασέ.
Η ΑΕΛ, όμως, ισοφάρισε με σουτ από δεξιά του Αντωνίου στο 70’, αφού πρώτα απέκρουσε την μπάλα ο Φιρινίδης, στέλνοντας τη να χτυπήσει στο δοκάρι και να καταλήξει στα δίκτυα.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Φιρινίδης, Καραγκούνης, Χολτ, Κυριακίδης, Δημητρίου, Μέιρα (74′ Κάταριτς), Φόλμπρεχτ, Σιντιμπέ, Κοβάσεβιτς (65′ Ντίας), Ρουσιάς (84′ Ραφίνια), Βάλπορτ (74′ Κύπρου).
ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Σάντος, Ζντραφκόφσκι, Αντάμοβιτς (68′ Μπάμπιτς), Ντανίλο, Άντονι Γεωργίου (89′ Αβραάμ Δ.), Τόρες, Μαέ.
Σκόρερ: Ρουσιάς 54′, 59′ / Μαέ 35′, Αντωνίου 70′
Κίτρινες: Σιντιμπέ, Κυριακίδης, Βάλπορτ, Κάταριτς / Σάντος
Αποβολές: – / –
Στάδιο: N. PAPAS GROUP Αμμόχωστος – Επιστροφή.
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.
Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.
4ος: Αναστασίου Ιωάννης.
VAR: Δημητρίου Βασίλης.
AVAR: Εγγλέζου Νίκος.
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.
ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
11′ Όχι του Βοζίνια σε κοντινή προβολή του Χολτ, μετά από εκτέλεση φάουλ.
17′ Εκτέλεση φάουλ του Γεωργίου από μακριά, η μπάλα άουτ.
18′ Νέα εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΛ με το Γεωργίου, ίδια κατάληξη.
28′ Σουτ του Βάλπορτ εντός περιοχής, η μπάλα άουτ (η μπάλα κόντραρε και έπρεπε να δοθεί κόρνερ).
33′ Ο Μέιρα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, έσωσε την ΑΕΛ με κεφαλιά προ της γραμμής ο Αντωνίου.
35′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Μαέ με προβολή από κοντά είπε “ευχαριστώ” στον Τόρες για τη σέντρα και άνοιξε το σκορ.
36′ Λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, όταν ο Μαέ μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά πρόλαβε ο Σιντιμπέ και έδιωξε.
43′ Σουτ του Κοβάσεβιτς εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ, πολύ πάνω από το δοκάρι.
45′ ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
47′ Ο Σάντος σούταρε, αλλά ο Βοζίνια δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.
54′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Ρουσιάς έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Βάλπορτ.
56′ Ωραία ενέργεια από αριστερά με τον Γεωργίου, ο οποίος σέντραρε και ο Φινιρίδης έδιωξε.
59′ ΓΚΟΛ 2-1! Φέρνει τα πάνω κάτω ο Ερμής με κοντινό πλασέ του Ρουσιάς, που αυτή τη φορά αξιοποίησε τη σέντρα του Μέιρα!
63′ Απόκρουση του Φινιρίδη μετά από μακρινό σουτ του του Αντάμοβιτς.
70′ ΓΚΟΛ 2-2! Ο Αντωνίου σούταρε από πλάγια θέση, ο Φιρινίδης απέκρουσε, η μπάλα στο δοκάρι και μέσα.
80′ Μακρινό σουτ του Χολτ, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Βοζίνια.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ