aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Ρόμο, ο Πάρντο και ο Πάμπος

Ο Ρόμο, ο Πάρντο και ο Πάμπος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Καλός τερματοφύλακας ο Ράφαελ Ρόμο. Από τους καλύτερους που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας. Στην πρώτη του θητεία με την ΑΕΛ έδωσε τα διαπιστευτήρια του, προσθέτοντας πολλούς πόντους στο ενεργητικό του, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές συστάσεις που τον ακολούθησαν στο νησί μας.

Ο Βενεζουελάνος μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη καριέρα που ονειρευόταν σε Ουντινέζε και Γoυότφορντ, ωστόσο πρόκειται για πολύ αξιόλογο τερματοφύλακα που έδειξε το ταλέντο του από πολύ μικρή ηλικία (στα 17 του χρόνια συγκεκριμένα) στην πατρίδα του, την ομάδα της γενέτειρας του Ατλέτικο ντε Τουρέν και μετέπειτα στη Λιανέρος. Ο Πάμπος Χριστοδούλου «ανακάλυψε» (όπως τόσους και τόσους άλλους) τον 27χρονο τερματοφύλακα και τον πήρε στην ΑΕΛ, όπου πραγματοποίησε μερικές πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να στέψει αρκετά βλέμματα προς το μέρος του.

Από τη στιγμή μάλιστα που η μετεγγραφολογία δίνει και παίρνει, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, το όνομά του άγεται και φέρεται ως υποψήφιος σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Από τη στιγμή που το συμβόλαιό του τελειώνει με την ομάδα της Λεμεσού, είναι μάλλον φυσικό να γίνεται λόγος πως αποτελεί μετεγγραφικό στόχο κάποιων ομάδων, παρότι η ΑΕΛ εξέφρασε την πρόθεση να του ανανεώσει το συμβόλαιο και του έγινε μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση. Επί της ουσίας πάντως, αν ήταν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει δυο τερματοφύλακες, τον Βάτερμαν και τον Πάρντο, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Η Ομόνοια θεωρείται βέβαιο πως θα ψάξει για τερματοφύλακα και το ταξίδι του Πάμπου Χριστοδούλου στην Πορτογαλία είχε σχέση, πέρα από άλλους μετεγγραφικούς στόχους και με την αναζήτηση «άσου». Τώρα, ποια ή ποιες θα είναι οι εξελίξεις, τόσο στον ΑΠΟΕΛ, όσο και στην Ομόνοια, στη μετεγγραφική περίοδο, κανένας δεν μπορεί να τις γνωρίζει.

Το σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως το όνομα του Ρόμο κυκλοφορεί όπως τόσα και τόσα άλλα στα διάφορα μετεγγραφικά σενάρια, που μόνο άσχετα δεν είναι με τα όσα εντέχνως διοχετεύονται από «καλά πληροφορημένες πηγές». Τις γνωστές πηγές και τα κάθε λογής παιχνίδια της μετεγγραφικής πιάτσας που «παίζονται», όποτε βρισκόμαστε προ των πυλών μιας μετεγγραφικής περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ