aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Πάμπος ζητά πάντα πιο πολλά

Ο Πάμπος ζητά πάντα πιο πολλά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Πάμπος Χριστοδούλου αντιμετωπίζει τη διακοπή του πρωταθλήματος σαν μια ευκαιρία για να παρουσιάσει μία ακόμη καλύτερη ΑΕΛ στην 3η αγωνιστική απέναντι στον Εθνικό. Οι δύο νίκες επί της Αναγέννησης (1-0) και της Δόξας (3-1) έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα, ωστόσο ο Κύπριος τεχνικός κράτησε σημειώσεις για τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Η προσοχή του εστιάζεται στην καλυτέρευση της μεσοαμυντικής λειτουργίας. Όπως έχει δείξει πολλά φορές στην καριέρα του, ένα από τα βασικά ζητούμενά του είναι να δυσκολεύονται αφάνταστα οι αντίπαλοι στη δημιουργία φάσεων. Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί η καλή αγωνιστική κατάσταση των ακραίων μπακ Κυριάκου και Φορτούνα, όπως και των κεντρικών αμυντικών Ζούνιορ και Σιέλη.

Εκείνο που εντόπισε είναι πως χρειάζεται περισσότερη συνεισφορά των μέσων στα μαρκαρίσματα. Πάντως, η μεσαία γραμμή είναι η πιο ποιοτική από τις τρεις και ειδικά στη δημιουργία φάσεων το έδειξε με το καλημέρα. Οι Σοάρες, Νικολάου, Μπουένο, Σόουζα και Σαβάν αποτελούν την πεντάδα των επιλογών του προπονητή της ΑΕΛ.

Όλοι τους είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά και όταν αφομοιώσουν την τακτική του Χριστοδούλου, μπορούν να ανεβάσουν την ΑΕΛ. Ειδικότερα, οι δύο τελευταίοι, με τα γκολ που σημείωσαν στο ματς με τη Δόξα έδειξαν πόσο ωφέλιμοι μπορούν να αποδειχτούν και επιθετικά. Έτσι, παρά τις σημαντικές απουσίες από τις προπονήσεις λόγω εθνικών ομάδων, η τεχνική ηγεσία έστρεψε την προσοχή της προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την προετοιμασία αυτών των ημερών θα απουσιάσουν οι διεθνείς με την Εθνική Ανδρών, Ντόσα Ζούνιορ και Μάριος Νικολάου, οι διεθνείς με την Ελπίδων Ανδρέας Κυριάκου, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Ευάγγελος Γεωργίου και Μάριος Ηλία, καθώς και ο Μάρκο Σοάρες, ο οποίος βρίσκεται με την αποστολή του Πράσινου Ακρωτηρίου.

Αν και με απουσίες, ο Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν σε κάποιους τομείς, όπως είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης κάποιων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι εντάχθηκαν καθυστερημένα στην ομάδα, όπως οι Γεωργιάδης, Σαρκί, Μπουένο και Σαβάν. Και οι τέσσερις αναμένεται πως θα επωφεληθούν της διακοπής για να είναι έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ακόμη, χρόνο κερδίζει και ο Παπάνκο, ο οποίος λόγω μίας μικροεπέμβασης έχασε όλη την περίοδο της προετοιμασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ