aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Πάμπος… πλησίασε τον Πάμπο!

Ο Πάμπος… πλησίασε τον Πάμπο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε. Γι’ αυτό και η νέα ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου ήθελε διακαώς ένα καλό μπάσιμο στο πρωτάθλημα. Ο στόχος επετεύχθη! Πέντε αγωνιστικές με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία ασφαλώς και αποτελούν θετικότατη αρχή.

Η απορία τι σημαίνει στατιστικά το τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και 13 βαθμοί σε πέντε αγωνιστικές βρήκε απάντηση: Η ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου… πλησίασε την ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου!

Κατά την περίοδο 2011–12, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τίτλου, με τον Κύπριο τεχνικό στο τιμόνι, η ομάδα της Λεμεσού είχε αρχίσει το πρωτάθλημα με πέντε συνεχόμενες επιτυχίες και 15 πόντους. Οι νίκες της σημειώθηκαν στην 1η, στη 2η, στην 4η, στην 5η και την 6η αγωνιστική, αφού είχε διακοπεί το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής εκείνης της σεζόν με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Κατόπιν απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής, το ματς συνεχίστηκε από το σημείο της διακοπής μετά την 7η αγωνιστική και οι γαλαζοκίτρινοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα (0-1). Όπως γίνεται αντιληπτό, το ετεροχρονισμένο ατυχές αποτέλεσμα δεν αλλοιώνει το γεγονός ότι, τότε, οι λέοντες επικράτησαν στα πρώτα πέντε παιχνίδια τους στη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ψάχνοντας στο αρχείο, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το μπάσιμο στην τρέχουσα σεζόν είναι το δεύτερο καλύτερο των τελευταίων 36 χρόνων. Ουσιαστικά πρόκειται για ισοφάριση την επίδοσης που είχε η ΑΕΛ την περίοδο 1987–88, όταν σε πέντε αγωνιστικές είχε πάλι τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Κατά σύμπτωση, το στραβοπάτημα ήρθε και τότε σε ματς με τον Εθνικό, επίσης με λευκή ισοπαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ