aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Πάμπος απαντά για τη «λάσπη» και τις δύο προτάσεις που απέρριψε

Ο Πάμπος απαντά για τη «λάσπη» και τις δύο προτάσεις που απέρριψε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου, λένε πολλοί, αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, της ζωής μας. Οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με καθημερινά μαθήματα, άλλοι τα παίρνουν νωρίς, άλλοι καθυστερούν να αντλήσουν τα μηνύματα που προσπαθεί να τους περάσει. Για τον επιτυχημένο και πολυσυζητημένο Κύπριο προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου, όλα αυτά που βίωσε τα βλέπει ως αποτυπώματα. Διδάχθηκε, κράτησε τα καλά και παραλλήλως δεν επιτρέπει να τον δηλητηριάσουν τα κακά, θέτοντας συνεχώς νέους στόχους.

Στην εκ βαθέων συνέντευξή του στο «Goal», παρουσιάστηκε πιο ήρεμος και πιο ώριμος από ποτέ. Και συνάμα τρομερά πεινασμένος για δυναμική επιστροφή στους πάγκους μετά από ένα χρόνο, φτάνει να βρει, όπως είπε, αυτό που θέλει. Ξεκαθάρισε πως ήταν επιλογή του να απέχει, αναφέρθηκε στη λάσπη που κατά καιρούς δέχθηκε, την Εθνική, το πέρασμά του από Ομόνοια και ΑΕΛ, στο μεγαλύτερο λάθος και πάρα πολλά άλλα…

Διαβάστε επίσης: Πάμπος: «Ο πρόεδρός μου, δεύτερος πατέρας μου ο Γιάννακας»

-Ένας χρόνος μακριά από τους πάγκους για έναν από τους καλύτερους και πολυσυζητημένους Κύπριους προπονητές. Τι σου λείπει περισσότερο; Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα;
«Μετά την Ομόνοια πήρα την απόφαση ότι χρειάζομαι χρόνο ξεκούρασης και ταυτόχρονα ήθελα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με ταξίδια στο εξωτερικό για διάφορα σεμινάρια, αλλά και παρακολουθήσεις προπονήσεων σε ομάδες που εγώ είχα διαλέξει. Είχα προτάσεις από Κύπρο και εξωτερικό, συγκεκριμένα από Εθνική ομάδα της Αφρικής, αλλά δεν θέλησα να πάω. Όταν είσαι σχεδόν 15 χρόνια στους πάγκους ομάδων είναι λογικό να σου λείπει το γήπεδο, αλλά κάποιες φορές είναι καλό να γεμίζεις τις μπαταρίες σου με χρόνο ξεκούρασης».

-Μπορείς να μας αποκαλύψεις την Εθνική ομάδα;
«Μιλάμε για την Εθνική ομάδα του Μπενίν. Παράλληλα υπήρχε πρόταση από ομάδα της χώρας και πιο συγκεκριμένα την Ντράγκον, αλλά προτίμησα για τους δικούς μου λόγους να μην την αποδεχθώ».

Διαβάστε επίσης: Πάμπος Χριστοδούλου στο «Goal»: «Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή»

-Σχεδόν σε κάθε απόλυση προπονητή, κάπου θα ακουστεί το όνομά σας. Είχε γραφτεί προσφάτως για τον Άρη Θεσσαλονίκης και το Παραλίμνι…
«Ναι είναι αλήθεια. Με τον Άρη Θεσσαλονίκης ήμουν πολύ κοντά. Το να είσαι μέσα στους δύο προπονητές που ήταν υποψήφιοι για τον Άρη ήταν ηθική ικανοποίηση και ένα respect για τη δουλειά μου. Με το Παραλίμνι, υπήρξαν επαφές με τον πρόεδρο. Δεν ήταν να γίνει τώρα. Ίσως στο μέλλον».

-Το γεγονός πως είσαι «εκτός» τόσο καιρό, πόσο σε ανησυχεί; Μήπως προσθέτει και πίεση;
«Ήταν επιλογή μου να απέχω. Η πίεση υπάρχει την ώρα του αγώνα! Δεν με ανησυχεί το γεγονός πως βρίσκομαι εκτός τόσο καιρό γιατί αποφάσισα ότι πρέπει να ξεκουραστώ και να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια, όπως ανέφερα προηγουμένως, που ήταν σημαντικά για μένα και βρήκα την ευκαιρία… Μόνο αν υπήρχε κάτι το πολύ καλό για εμένα θα πήγαινα».

Διαβάστε επίσης: Τι λέει ο Πάμπος για την αποτυχία στην Ομόνοια

-Κάποιοι έχω την εντύπωση σας έριξαν λάσπη, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο πέρασμα από την ΑΕΛ και τελευταίως από την Ομόνοια…
«Όταν ζεις το ποδόσφαιρο, αυτά θα τα έχεις. Παίζονται διάφορα συμφέροντα. Αυτά δεν αλλάζουν, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Παλιότερα, ειδικά στην αρχή της καριέρας μου, με πείραζαν κάποια πράγματα. Τώρα είμαι πιο ώριμος και τα προσπερνώ. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Εγώ λέω, αν δεν το αντέχεις, καλύτερα να σταματήσεις να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο».

-Τι έφταιξε και δεν πέτυχες αυτά που ήθελες στην Ομόνοια;
«Αυτή την ερώτηση θα στην απαντήσω πολύ σύντομα γιατί η Ομόνοια είναι μεγάλο κεφάλαιο και θες πολύ χρόνο να αναλύσεις αυτή την ερώτηση. Χρειαζόταν υπομονή για να χτιστεί η ομάδα που θα ήθελα και εγώ, αλλά και ο κόσμος. Αυτός ήταν και ο στόχος που θέσαμε με τη διοίκηση, αλλά ταυτόχρονα και ο λόγος που έφυγα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα…».

Διαβάστε επίσης: Λανθασμένη ή όχι η επιστροφή του Πάμπου στην ΑΕΛ; Τι απάντησε…

-Θεωρείς πως ήταν λάθος η επιστροφή σας στην ΑΕΛ;
«Καθόλου. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μου χάρισε τις πιο ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές σαν προπονητής. Με κάλεσε ο πρόεδρος να αναλάβω την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο όπου κινδύνευε να πέσει κατηγορία. Εγώ τότε θεώρησα καθήκον μου τόσο στην ομάδα, αλλά και στη διοίκηση και στον κόσμο, να αναλάβω τα ηνία της ομάδας».

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος και το οποίο μετάνιωσες;
«Που εμπιστευόμουν λάθος ανθρώπους».

-Κοιτώντας πίσω στην καριέρα σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις εάν είχες τη δυνατότητα;
«Να πήγαινα σε ομάδα του εξωτερικού που μου δόθηκε παλαιότερα η ευκαιρία, αλλά δεν μπορούσα να πάω γιατί ήμουν σε άλλη ομάδα και έτσι δεν έγινε το deal».

*Αργότερα θα αναρτηθούν κι άλλα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πάμπου Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ