aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥO «μύθος» της κάρτας και οι πραγματικοί λόγοι της αποχής

O «μύθος» της κάρτας και οι πραγματικοί λόγοι της αποχής

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΤΑΛΙΩΤΗ / ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ 

Πολύ λιγότερος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λένε τα ρεπορτάζ, ήταν ο κόσμος στο ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΠ. Λίγο-πολύ περιμέναμε μειωμένη προσέλευση του κόσμου, όχι όμως λόγω της καραμέλας που πιππιλούν οι περισσότεροι τους τελευταίους 12 μήνες. Δυστυχώς ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις κυρίως παραγόντων, που ενστερνίζονται τη θέση των οργανωμένων οπαδών, πως για την… εκκλησιαστική ατμόσφαιρα στα γήπεδα, ευθύνεται η κάρτα φιλάθλου.

Ουδέν αναληθέστερο! O ΑΠΟΕΛ διέθεσε το Σάββατο 5285 εισιτήρια, 500 περίπου περισσότερα από πέρσι (στις 22 Οκτωβρίου 2018 διατέθηκαν στο ίδιο παιχνίδι και γήπεδο 4778 εισιτήρια). Στην περίπτωση των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας, αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν είναι η ταυτοποίηση που ενοχλεί.

Αλήθεια, στις 17 Ιανουαρίου 2018 (περίοδος 2017-2018), 8 μήνες πριν την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας, στο αντίστοιχο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ μέσα στο ΓΣΠ υπήρχαν μόλις 4000 θεατές! Με άλλα λόγια, με την κάρτα φιλάθλου αυξήθηκε ο κόσμος στις εξέδρες. Τα στοιχεία είναι στην ΚΟΠ για επιβεβαίωση.

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Αγιαξ, πήγαν στο γήπεδο 15 χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Όλοι αυτοί, για να βρεθούν εκείνο το βράδυ στο ΓΣΠ, σημαίνει ότι εξέδωσαν κάρτα. Άρα, δεν είχαν πρόβλημα με τα προσωπικά τους δεδομένα και όλες τις άλλες μπούρδες που ακούμε καθημερινά από διάφορους άσχετους.

Δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για την κάρτα, μόνο 500-1000 άτομα από τους υποστηρικτές των μεγάλων ομάδων, γιατί φοβούνται τις συνέπειες αν τους πιάσουν οι κάμερες να παρεκτρέπονται. Οι υπόλοιποι απέχουν γιατί το ποδόσφαιρο μας έχει πέσει σε ανυποληψία, γιατί υπάρχουν σοβαρές υποψίες για στημένα παιχνίδια (για βαθμολογικούς αλλά και για στοιχηματικούς λόγους), για πιθανή διαφθορά στο χώρο της διαιτησίας ή/και πολύ χαμηλό επίπεδο διαιτησίας, με τους άρχοντες των γηπέδων άθελα ή ηθελημένα (;) να αλλοιώνουν αποτελέσματα, για κακές μέχρι άθλιες συνθήκες στα γήπεδα μας και πολλά άλλα. Το προσφερόμενο προϊόν είναι και πολύ ακριβό (τιμές εισιτηρίων), σε σχέση με το επίπεδο του.

Αν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θέλει πραγματικά να επιστρέψει ο κόσμος μαζικά στα γήπεδα, πρέπει να επιλύσει τα προαναφερθέντα προβλήματα και να αφήσει… ήσυχη την κάρτα! Θέλουν όμως πραγματικά οι ιθύνοντες; Τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα, με αρκετά… μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς…

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, έντεχνα οι παράγοντες του ποδοσφαίρου μας είναι εκείνοι που διώχνουν με τις αποφάσεις τους τον κόσμο από τα γήπεδα. Αυτό συνεπάγεται περισσότερους συνδρομητές στα κανάλια που προβάλλουν τα παιχνίδια ή πιο πολλούς πελάτες σε καφετέριες, μπυραρίες και πρακτορεία στοιχημάτων, που καταβάλλουν πολύ μεγάλα ποσά για δημόσια προβολή των αγώνων.

Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα έσοδα των καναλιών και αυτά με τη σειρά τους προσφέρουν πιο πλουσιοπάροχα πακέτα στις ομάδες, οι οποίες αυξάνουν τα έσοδα τους και μειώνουν τα πρόστιμα από τη Δικαστική.

Παράλληλα, από την όλη κατάσταση βολεύεται και το… παρασκήνιο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού με λιγότερο κόσμο μπορούν οι διαιτητών «ειδικών αποστολών» να διεκπεραιώνουν τα… χειρουργεία τους αναίμακτα, αφού οι παρευρισκόμενοι περιορίζονται σε μερικές αποδοκιμασίες, έστω και αν έγινε πραγματική σφαγή!

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς! Αν ο αριθμός των κατόχων κάρτας φιλάθλου ήταν μικρός, τότε θα έφταιγε η κάρτα. Από τη στιγμή που την απέκτησαν πάνω από 80 χιλιάδες πρόσωπα και ούτε οι μισοί δεν πάνε στο γήπεδο, ας ψάξουν αλλού οι αρμόδιοι για τη μη προσέλευση του κόσμου.

Αν έχετε την εντύπωση ότι αν σήμερα αρθεί το μέτρο ή ανασταλεί η εφαρμογή του, τα γήπεδα μας θα ξεχειλίσουν από κόσμο, πλανάστε πλάνην οικτρά! Το πολύ να αυξηθούν κατά ελάχιστες εκατοντάδες οι θεατές στις εξέδρες και να αυξηθεί ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων, πολλοί από τους οποίους (κυρίως όσοι παίρνουν σήμερα παιδιά μαζί τους) θα ξαναφύγουν ανεπιστρεπτί από τα γήπεδα, μόλις επιστρέψουν οι οργανωμένοι!

Μπράβο στον ΚΟΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που όχι μόνο δεν υπέκυψαν στις πιέσεις ή/και απειλές που δέχθηκαν, αλλά ενισχύουν το θεσμό επεκτείνοντας τη διάρκεια που ισχύουν οι κάρτες.

Υ.Γ.1: Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και την εκφράζω δημόσια και επώνυμα. Δικαίωμα στον καθένα από εσάς να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Δεν πρόκειται να μπω σε διαλογική συζήτηση με κανένα. Δεν έχω πρόθεση να αλλάξω την άποψη όσων διαφωνούν ούτε πρόκειται αυτοί να αλλάξουν τη δική μου.

Υ.Γ.2: Αν αναρτηθούν σχόλια με απρεπείς εκφράσεις θα αφαιρεθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ