aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Μακρής ντύθηκε… πρόωρος Άη Βασίλης για την ΑΕΛ! (vid & pics)

Ο Μακρής ντύθηκε… πρόωρος Άη Βασίλης για την ΑΕΛ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στην προτελευταία αγωνιστική (12η) πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η ΑΕΛ συνέχισε στις νίκες κερδίζοντας άλλο ένα σημαντικό τρίποντο, αυτή τη φορά με 4-3 επί της Δόξας στο Μακάρειο, έκανε τους πόντους της 31 στην κορυφή της βαθμολογίας και δεν θα είναι με το άγχος εάν θα έλθει κάποιος εκ των ανταγωνιστών της να την ξεσπιτώσει από το… ρετιρέ.

Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά τα οποία χαρακτηρίζοντα σαν γκραν-γκινιόλ, αφού είχαμε δύο ανατροπές στο σκορ (μία για κάθε ομάδα), εφτά τέρματα και γενικώς πλούσιο θέαμα το οποίο απόλαυσαν οι μετρημένοι οπαδοί που πήγαν στο γήπεδο και μερικές χιλιάδες κόσμου που προτίμησαν τον καναπέ και τις καφετέριες. Η Δόξα, παραμένει 8η με 14 βαθμούς και αν κερδίσουν βαθμούς αυτή την αγωνιστική οι ομάδες που είναι πιο κάτω, θα μπει σε περιπέτειες.

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που άρχισε καλύτερα στον αγώνα και με το «καλημέρα», προηγήθηκε με τον Χουράδο (6’), ο οποίος με κεφαλιά μετά από ωραία μπαλιά του Χ. Κυριάκου, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γκρεμσλ. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν χάρηκαν πολύ το προβάδισμά τους, αφού ο Λουίς Κάρλος με βολέ στην κίνηση από το ύψος της επανορθωτικής στο 12’ ισοφάρισε σε 1-1 για την προσφυγική ομάδα, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο, παρόλο που χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και οποιαδήποτε ομάδα μπορούσε να… απολαύσει την ανάπαυλα προηγούμενη.

Νωρίς στην επανάληψη, οι παίκτες του Λούκα Χατζηλούκα μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και χάρις σε κεφαλιά του Χατζηβασίλη στο 63’ έφεραν τα κάτω – πάνω στην αναμέτρηση (2-1). Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε την Λεμεσιανή ομάδα, η οποία μέσα σε ένα δίλεπτο (69’-71’), πρώτα με ωραίο τακουνάκι του Μακρή μετά από προσπάθεια του Μαρκόσκι κι έπειτα με κεφαλιά του Λαφράνς μετά από εκτέλεσε φάουλ του Λ. Σίλβα, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με ανατροπή (3-2).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, συνεχίστηκε ο καταιγισμός τερμάτων, αφού η ΑΕΛ διεύρυνε το υπέρ της σκορ σε 4-2 με κεφαλιά του Μακρή από κοντά μετά από μπαλιά του Ν. Τεϊσέιρα στο 76’. Το μόνο που κατάφερε η Δόξα μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, ήταν να μειώσει σε 3-4 στο 82’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτρεα.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Περέιρα, Μίτρεα, Άδωνη, Νελσίνιο, Λουίς Κάρλος, Ζατλ, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα (50′ Τίνκου), Χατζηβασίλης, Σαντίκ.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Α. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Λαφράνς, Ν. Τεϊσέιρα, Μακρής, Αντάμοβιτς, Ζντραφκόφσκι (69′ Λ. Σίλβα), Ρομάν (60′ Μαρκόσκι), Χουράδο (77′ Γκαθτανιάγα).

Στάδιο: Μακάρειο.

Σκόρερ: 12′ Λουίς Κάρλος, 63′ Χατζηβασίλης, 82′ Μίτρεα / 6′ Χουράδο, 69′, 76′ Μακρής, 71′ Λαφράνς.

Κίτρινες: 38′ Ασαμόα, 50′ Χατζηβασίλης, 61′ Τίνκου / 58′ Ζντραφκόφσκι, 70′ Ζούνιορ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Ξενοφώντος.

Β’ βοηθός: Γεώργιος Γκίνος.

Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ